Ugrás a tartalomra

Hogyan tartják formában magukat az otthon rekedt élsportolók?

2020.04.15
14:31
2020.04.15
20:12
Forrás
Pannon RTV
A sportélet résztvevőire is vonatkoznak a járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozások. Híradónk stábja annak járt utána, vajon mit csinálnak ilyenkor az otthon rekedt élsportolók.

A szerdai edzésre érkeztünk a zentai Nemes testvérek otthonába. A világklasszis birkózó testvérpár a gyermekévekhez hasonlóan egy egész szobát edzőteremmé alakított. Néhány bemelegítő mozdulat után pedig már egymásnak is estek. Annak ellenére, hogy a kvalifikációs világbajnokságon bronzérmet szerzett Máté már külön él, legalább heti ötször hazamegy, hogy együtt edzenek Viktorral. Nemes Máté a Pannon RTV-nek elmondta:

„Lassan egy hónapja vagyunk, edzünk itthon. Mi már az elejétől - azt hiszem – elég jól feltaláltuk magunkat. Itt a szobában leraktuk a szőnyeget, hogy birkózni is tudjunk, ne csak az erősítést-kondíció edzést. Azért már várjuk, hogy vége legyen ennek az egésznek és tudjunk másokkal is edzeni, mert azért ráun az ember, így hogy a testvérével kell minden nap edzenie.”

Minden sportoló számára kihívás ez az időszak. Jelenleg a cél az, hogy ne essenek ki a formából – mondta el a 2017-es világbajnok Viktor az edzés előtt. Bár a szoba viszonylag kicsi, azért nem kímélik egymást, hiszen a járványügyi helyzet enyhülése után csak keményebb edzések várnak rájuk. Nemes Viktor elmondta:

„Nem is versenyre készülünk, hanem egy bizonyos formát tartunk, azért, hogy amikor elkezdjük a rendes munkát, az edzőtáborokat, akkor ne a nulláról kezdjük el, és minél gyorsabban verseny formába tudjunk kerülni.”

 

A világméretű járvány miatt minden sportverseny határozatlan ideig szünetel. Amint a megszorításoknak vége lesz, kiderül ki és mennyit dolgozott otthon, hiszen várhatóan a versenynaptár is hamarosan megtelik. A zentai birkózók szerint, aki kevesebb munkát fektetett be ebben az időszakban, nagy hátrányokkal indul majd a különböző tornákon.

Nemes testvérek
Nemes Viktor
Nemes Máté
birkózás
korlátozás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.