Ugrás a tartalomra

Holnap rajtol a Dakar-rali

2018.01.05
12:12
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A világ legnehezebb raliversenyét ezúttal is Dél-Amerikában rendezik. A két hétig tartó embert próbáló megmérettetésen idén is ott lesz a szabadkai Saghmeister Gábor motoros.

A motorok mellett a pilóták többsége is készen áll a világ legnehezebb raliversenyére, amely Peruból startol szombaton. A szabadkai Saghmeister Gábor 11. alkalommal indul a Dakaron: „Versenyeztem már Peruban. Az első hét napban száz százalékban csak dűnés szakaszok lesznek. Jártas vagyok a mély homokban. Nagyon sokat motoroztam az Egyesült Arab Emírségekben. Nagyon remélem, hogy a motor úgy fog működni, ahogy kell, és minden nap célba érek, majd találkozunk a következő országban, Bolíviában.”

A Dakar-ralin idén is ott lesz Gyenes Emanuel, aki komoly célokkal érkezett a versenyre: „Remélem, hogy egy jó Dakar lesz számomra. Nem lesz technikai probléma és eltévedés, mint tavaly. Tavaly volt egy pár hibám. Remélem, hogy most sikerül egy nagyon jó Dakart csinálni, és elérni az eddigi legjobb eredményemet, ami a 14. hely volt, és egy kicsit sikerül feljebb jönni.”

Dési János a tavalyinál jobb eredményt szeretne elérni, de ez nem lesz könnyű, ugyanis betegen érkezett Peruba: „Sajnos sikerült lebetegednem egy nappal az indulás előtt. Belázasodtam, úgyhogy most eléggé le vagyok gyengülve. Ez nagyon megnehezíti a dakaros szereplésemet, de majd meglátjuk, hogy mi lesz.”

A jubiláris 40. Dakar-rali szombaton, január hatodikán rajtol Limából, Peru fővárosából.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.