Ugrás a tartalomra

A horvátok rommá verték Argentínát

2018.06.21
22:22
2020.02.08
12:54
Forrás
index.hu, mti, VajdaságMA
Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.

Argentína még az Izland elleni meccsen látott teljesítményét is alulmúlta. A horvátok viszont szervezetten, igazi csapatként játszottak, és a sztárok is hozták magukat, hiszen Modrič és Rakitić is betalált, de az első gólhoz kellett az argentin kapus, Caballero bődületes hibája is. Ugyanis ay 53. percben Caballero az argentin tizenhatoson belül rosszul játszott meg egy hazaadást, a labdát nem tudta átemelni a tőle hat méterre álló Rebićen, aki a kapus fölött kapásból lőtt a kapu bal oldalába.


 

A gól szinte megbénította az argentínokat, a horvát csapat viszont továbbra is jobban játszott. Látványos kontrákat vezettek. Egy ilyenből Luka Modrič remekbeszabott gólt lőtt a 81. percben, ezzel pedig el is dőlt a találkozó.

Végül a 91. percben újabb, de már létszámfölényben lévő kontrát vezettek a horvátok, akik ziccerig kipasszolták az argentin védelmet, Rakitić pedig közelről lőtt a kapuba, beállítva a 3:0-ás végeredményt.

A horvát válogatott teljesen megérdemelten győzte le nagynevű ellenfelét, és a házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia együttest követően negyedikként jutott be a tizenhat közé.

Argentína pedig a kiesés szélén áll, innen már nagyon nehéz dolga lesz.

labdarúgó világbajnokság
Horvátország
Argentína

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.