Ugrás a tartalomra

Hosszú döntős 200 méter vegyesen

2022.06.18
20:18
Forrás
MTI
Hosszú Katinka a nyolcadik helyen bejutott a döntőbe 200 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Hosszú a szám olimpiai bajnokaként, legutóbbi négy döntőjének győzteseként és világcsúcstartójaként, de már korántsem a favoritjaként várta az elődöntőt. A 33 éves magyar klasszis végül nagy hajrával, idei legjobbját három századdal megjavítva 2:10.72 perces idővel éppen csak bekerült a nyolcas döntőbe.

A szám másik magyarja, Sebestyén Dalma összesítésben a 14. lett 2:13.09 perccel.

Hosszú a futam után elmondta, rendkívül boldog, hiszen amikor futamában csak ötödikként csapott célba, azt gondolta, nem került be a fináléba. Hozzátette, a tokiói olimpia után sokat kihagyott, ezért nincs százszázalékos állapotban, de nagyon szeretett volna újra hazai közönség előtt úszni.

A női 200 méter vegyes döntőjét vasárnap 19.27 órakor rendezik.

Hosszú Katinka
úszó-világbajnokság
vegyesúszás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.