Ugrás a tartalomra

Idén is megszervezték a Trimbi rekreációs és sportrendezvényt

2018.05.01
11:00
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A rajtvonal a szabadkai Jadran épületénél, míg a célállomás Palics volt. A legkisebbektől a legnagyobbakig bárki részt vehetett a népszerű sportrendezvényen.

Ha majális, akkor Trimbi! Sorra érkeztek a kerékpárosok a Jadran épülete elé már a reggeli órákban. A regisztrációs pultnál 100 dinárért egy kártyát vásárolhattak meg. Ezzel hivatalosan is beneveztek a 43. Trimbi rekreációs és sportrendezvényre, sőt még egy nyereményjátékra is. A legtöbben kerékpárral vágtak neki a távnak. Petar Antal: „Egy kis pihenés, kimegyek a természetbe. Az egészség van az első helyen, és a sport, természetesen.”

A Trimbi egy olyan, mindmáig rendkívül népszerű sportesemény, amelyre kerékpárral, görkorcsolyával, vagy gyalog lehet benevezni. Olyan is akadt, aki gördeszkára pattant, hogy teljesítse a távot Palicsig.

A versenyzők közül többen már a hasukra gondoltak, hiszen a majális a finom falatok nélkül elképzelhetetlen. Kasziba Szilveszter: „Készülünk majálisozni, ha célba értünk akkor majd sütünk egy kis rostélyost, meg ott nézelődünk egy kicsit.”

A cél Palics, azon belül is a focipálya bejárata. A résztvevők a meleg és a forgalom ellenére is igen gyorsan teljesítették a távot. Erre délig volt lehetőségük.
Martin Rajković:
„- Szeretek görkorcsolyázni ilyen hosszú távon.
- Nehéz volt? Ilyen hosszan, Szabadkától Palicsig?
- Nem, nem volt. Meg tudnék tenni még öt kilométert.”

Az eseményt a Sport Mindenkinek Szabadkai Szövetség szervezte. Merima Kulić, főtitkár, Sport Mindenkinek Szabadkai Szövetség: „A célunk, hogy rávegyük a lakosokat, hogy majáliskor az evés és a palicsi programok mellett tegyenek valamit önmagukért, mozogjanak is egy kicsit. Tehát gyalog és kerékpárral jöjjenek Palicsra.”

Három résztvevő is kerékpárral gazdagodott, valamint a legfiatalabb és legidősebb aktív trimbist is megjutalmazták.

Trimbi
Szabadka
sport
rekreáció

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.