Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ifjú kajakosok a Tiszán

2020-07-22
18:19
2020-07-22
19:13
Forrás
Pannon RTV
15-ik alkalommal szervezett nyári kajakiskolát a magyarkanizsai Testvériség Kajakklub. A csaknem 30 általános iskolás gyerek egész nyáron, heti három alkalommal gyakorolhat a Tiszán.

Még kicsit bizonytalanul, de egész ügyesen próbálgatták a kajakozás fortélyait megtanulni a magyarkanizsai gyerekek a nyári kajakiskolában. Kocsis Áron is először ült kajakban:
„- Igazából csak kajakozunk. A végén szokott lenni ugrálás, mikor már bepakoltuk a dolgokat, de csak kajakozunk.
- És megtanultad-e már, hogyan kell helyesen kajakozni? Mi a módja?
- Nagyjából, de még azért nem tudtam elsajátítani.”

Ifjú kajakos lányokból sem volt hiány. Körmöci Kata is először próbálkozott ezzel a sportággal:
„- Igazából a héten kezdtem és azért szeretem, mert nagyon izgalmas a vízen lenni és nagyon szeretem az ilyen vízi sportokat.
- És most itt vagytok a táborban, mit vársz ettől? Mi az, amit megtanultok ilyenkor?
- Azt várom, hogy megtanuljak jól kajakozni, és hogy megtanuljam azt a technikát, amit a többiek is tudnak.”

 

A gyerekekkel csoportokban foglalkoznak az oktatók és elsősorban a kajakozás alapjait tanítják nekik. Csőke Rudolf, a Testvériség Kajakklub elnöke elmondta, az iskola elindításával minden évben gyarapítani tudják az egyesület létszámát és az utánpótlás kinevelését: „Gyakorlatilag a nyári kajakiskolának több célja van. A nyári szünidő alatt a hasznos és minőségi időtöltés. A kajakklubnak nem titkolt célja, hogy a nyári kajakiskola által biztosítsa a jövendőbeli utánpótlást, illetve a fiatal versenyzőket. Amit megtanulnak, az egyensúlyérzék tartás, illetve a motorikus képességek elsajátítását az evezés, illetve az evezéstechnika tekintetében.”

A kajakiskola létrejöttét a helyi Tisacoop vállalat támogatta.

Magyarkanizsa
Tisza
kajak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.