Ugrás a tartalomra

Ifjú pingpongosok versenyeztek

2021.03.12
11:30
2021.03.12
17:47
Forrás
Pannon RTV
Versenybe szálltak a magyarkanizsai és a horgosi asztalitenisz klub legkisebbjei csütörtök délután. Közel 15 általános iskolás korú gyerek mérte össze tudását és erejét.

Alsós és felsős korosztályban versenyeztek a gyerekek, fiúk és lányok külön kategóriában.

Csak úgy pattogtak a labdák a horgosi klubban csütörtök délután. A helyi Móra Réka két éve űzi ezt a sportot. Sikerült bezsebelnie az első helyet: „Az iskolában a tanítónénim mondta, hogy el lehet jönni edzésre, kipróbáltam és azóta itt vagyok. Versenyeken általában helyezést szoktam elérni, de idén még nem sikerült az országos versenyen helyezést elérnem, 21. vagyok, de ezen változtatni szeretnék.”

A horgosi Adamov Ivan még csak fél éve asztaliteniszezik: „Elég jól érzem magam, majdnem mindenkit ismerek és elég jó a társaság. Részt vettem már versenyen, de olyanon még nem, ahol lehet eredményt elérni, de vettem már részt.”

A horgosi klubban már 17 éve folyik a munka, jelenleg közel 10 gyerekkel és ugyanennyi felnőttel edzenek.

Rekecki Titusz, edző, Asztalitenisz Klub, Horgos: „A vírus helyzet miatt sajnos kevés versenyt szerveznek a környékünkön, így igyekszünk minél több a környékbeli klubbal felvenni a kapcsolatot és egymással közös edzéseket szervezni, így érdekessé tenni a gyerekek számára a játékot.”

A magyarkanizsai csapat 5 versenyzővel érkezett a kis versenyre. Köztük volt Bödő Kata is, aki végül második helyezett lett a megmérettetésen.

Bödő Kata, asztaliteniszező, Magyarkanizsa:
„- Öt éve asztaliteniszezek és nagyon szeretem, mivel szerintem nagyon izgalmas, és nem szeretem a durva sportokat.
- Milyen eredményeket sikerült eddig elérned?
- Eddig a második helyezésig jutottam el.”

A magyarkanizsai klub közel 30 tagot számlál a gyerekekkel és a felnőttekkel együtt. A klub vezetősége több barátságos mérkőzést is tervez a legfiatalabbaknak a környékbeli csapatokkal.

Fejős István, szervező titkár, Asztalitenisz Klub, Magyarkanizsa: „Kicsit ki akartuk mozdítani a gyerekeket otthonról, hogy ne csak az edzéssel töltsék el a mindennapokat. Eredmények szempontjából nincs különösebb elvárás, lényeg az, hogy barátkozzanak, játszanak, ne csak egymás között, hanem másokkal is.”

Az alsós lányoknál a horgosi File Lara, a fiúknál a szintén horgosi Dimitrijevć Strahinja bizonyult a legjobbnak, a felsősök kategóriájában a lányok közül a horgosi Móra Réka, míg a fiúknál a magyarkanizsa Barlog Konrád lett az első helyezett.

asztalitenisz
Magyarkanizsa
pingpong

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.