Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Így szurkoltak Temerinben a magyar csapatnak

2021.06.16
11:09
2021.06.16
17:23
Forrás
Pannon RTV
Közös meccsnézést szerveztek tegnap a temerini Tájházban. A szünetekben a Berbence zenekar gondoskodott a jó hangulatról. A magyar válogatott szerepléseit így szeretnék végigkövetni, társaságban, a szünetekben népzenével.
Pannon RTV/Bognár Róbert

A Berbence zenekar tagjai úgy gondolták, hogy a magyar válogatott mérkőzéseit jó lenne közösségben, és egy kis zene mellett végigkövetni. Így került sor arra, hogy a Tájházban az érdeklődők kivetítőn követhetik a csapat mérkőzéseit, a félidei szünetet pedig népzenei aláfestéssel múlathatják – mondta Nagy Gergő, a Berbence zenekar tagja.

„2016-ban is az Európa Bajnokság idején itt összejöttünk, és akkor láttuk, hogy az emberek igénylik ezt. Akkor csak egy meccsre jöttünk össze, most az az elképzelés, hogy a magyar válogatott összes mérkőzését közösen nézzük itt és szurkolunk. Mégis más, mikor az ember egy közösségben szurkol, nem pedig otthon ül a tévé előtt.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A focirajongók nagy reményekkel álltak a mérkőzés elé, amely az első félidős 0-0 után is folytatódott. A meccs előtt bizakodtak a szurkolók.

Kocsicska Gábor: „Egyrészt nagyon örülök, hogy kijutottunk az EB-re. Hazai pályán játszhatunk, minden lehetőségünk meg van adva rá, hogy továbbjussunk. Legalább a harmadik helyet szerintem kötelező hozni.”

Faragó Attila: „Örülök neki, hogy valaki megszervezte. A népzenének úgyszintén, mert imádom. A mai meccs nem volt a legjobb, de helytálltak a csapatok.”

Vida Dávid: „Részben jól éreztem magam. Azt sajnálom, hogy kikapott a válogatott, de a hangulat egész jó volt, hogy itt a temerini magyarok összegyűltek, és nagyon jó látni ezt a magyar nemzeti öntudatot.”

Legalább még kettő ilyen összejövetelre sor fog kerülni az elkövetkező hetekben, a többi pedig a magyar válogatott játékán múlik.

Temerin
UEFA Euro 2020

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.