Ugrás a tartalomra

Íjászversenyt tartottak a Topolyához közeli Pannónián

2021.05.30
17:59
2021.05.30
19:19
Forrás
Pannon RTV
Ötödik alkalommal versenyeztek egymással Pannónián az íjászok. Általában márciusban szervezik, de a járványhelyzet miatt május végére halasztották.

A versenyen mintegy 80 versenyző vett részt, Szerbia egész területéről, fiatalok és idősebbek egyaránt. Karaszi Natasa: „Már harmadikos korom óta íjászkodok, a mai verseny elég jó volt. IB női, a 15-18-as évkorosztályban szereztem érmet.”

Nádi Endre Magyarkanizsáról érkezett. Pusztai, polc nélküli íjjal versenyzett, kategóriájában első helyezést ért el. „4-5 éve lövök. Előtte is volt íjam, csak akkor nem voltam aktív. Nagyon jó verseny volt, jó terep.”

Az íjászversenyt minden év márciusában szervezik meg, idén azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel május végére halasztották. Bata Aranka Szabadkáról érkezett a versenyre. „Íjászattal 2 éve foglalkozom, nagyon szép a terep, tehát nagyon tetszett az esemény, meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel.”

Az íjászversenyt idén ötödik alkalommal szervezték meg. A versenypálya 12 célból állt, amelyeket két vesszővel lőhettek a versenyzők a pannóniai erdőben. Plahi Attila, szervező: „A kategóriák íjtípusokra szét vannak bontva, tehát itt kategóriák alatt értek primitív íjakat, lovas íjakat, ez egy kategória, vadászreflex íjakat, valamint longbow, tehát hosszú íjakat, valamint van egy versenyzőnk olimpiai íjjal.”

Összesen 24 kategóriát díjaztak. A nyerteseket korosztály szerint és az íjak típusa alapján kategorizálták. Felnőtt barebow kategóriában Janković Dragan pályacsúcsot állított fel, Kristijana Ramač Kukić pedig kiemelkedő eredményt ért el. Felnőtt vadászreflex íj kategóriában Franja Polik aranyérmes lett.

A gyerekek és serdülők kategóriájában Tölgyesi Zsanett vadászreflex íjjal ért el első helyezést, Keresztes Kovács Edvárd pedig barebow kategóriában kapott aranyérmet.

íjászat
verseny

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.