Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Ilyen volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2020.09.06
17:12
2020.09.06
17:21
Forrás
Pannon RTV
Szombaton délben kezdődött, vasárnap délben zárult - ez volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton.
Pannon RTV/Gál Hermina

A jelentkezők az 50 és 100 kilométeres táv mellett 6, 12 vagy 24 órás futást is választhattak a kijelölt 500 méteres körpályán, egyéniben vagy váltóban. Az eseményt a Palicsi-tó partján szervezte meg a Szerbiai Ultramaraton Szövetség.

Pannon RTV/Gál Hermina

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton legfiatalabb versenyzője, a mindössze nyolcéves Kádár Lara a hatórás egyéni és váltó versenyen is indult. Ez volt az első versenye, június óta készült, és harmadik lett.
„- Nem olyan régóta futok, és nagyon jól éreztem magam.
- Mennyire volt nehéz a melegben futni?
- Hát, kicsit nehéz volt.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Valentina Nejković harmadik alkalommal vett részt a palicsi megmérettetésen. Szerinte az idei évben a túl meleg időjárás nem kedvezett a versenyzőknek, azonban ennek ellenére a 24 órás futásban első helyezést ért el. „Lehet, hogy 35 fok volt magán a pályán, mert egy része nem volt árnyékban, és a körülmények nagyon nehezek voltak, de mindannyian küzdöttünk.”

Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina

Idén a járványhelyzet ellenére több új szerbiai versenyző is jelentkezett, de érkeztek Bosznia-Hercegovinából, Romániából, Franciaországból és Horvátországból is résztvevők. Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke: „Körülbelül 70-en voltak, 63 és 70 között, nem tudni pontosan, mert éjjel is neveztek az utolsó másodpercben is. Szinte létezhetetlen volt lekövetni, mert volt, aki rosszul lett, akkor egyszerre indult három futam, volt, aki feladta.”

Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina

A szerbiai és nemzetközi szintű palicsi verseny egyúttal országos bajnokság és válogató is a világbajnokságra.

Palicsi Nemzetközi Ultramaraton
ultramaraton
futás
maraton
Jánosi Elvira

Most

09:56, Frissítve: 10:03

Új kormánya van Észak-Macedóniának

Megszavazta az új, balközép kormányt az észak-macedón parlament vasárnap késő este. Az új miniszterelnök Dimitar Kovacsevszki, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke lett.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.