Ugrás a tartalomra

Ilyen volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2020.09.06
17:12
2020.09.06
17:21
Forrás
Pannon RTV
Szombaton délben kezdődött, vasárnap délben zárult - ez volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton.

A jelentkezők az 50 és 100 kilométeres táv mellett 6, 12 vagy 24 órás futást is választhattak a kijelölt 500 méteres körpályán, egyéniben vagy váltóban. Az eseményt a Palicsi-tó partján szervezte meg a Szerbiai Ultramaraton Szövetség.

A 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton legfiatalabb versenyzője, a mindössze nyolcéves Kádár Lara a hatórás egyéni és váltó versenyen is indult. Ez volt az első versenye, június óta készült, és harmadik lett.
„- Nem olyan régóta futok, és nagyon jól éreztem magam.
- Mennyire volt nehéz a melegben futni?
- Hát, kicsit nehéz volt.”

Valentina Nejković harmadik alkalommal vett részt a palicsi megmérettetésen. Szerinte az idei évben a túl meleg időjárás nem kedvezett a versenyzőknek, azonban ennek ellenére a 24 órás futásban első helyezést ért el. „Lehet, hogy 35 fok volt magán a pályán, mert egy része nem volt árnyékban, és a körülmények nagyon nehezek voltak, de mindannyian küzdöttünk.”

Idén a járványhelyzet ellenére több új szerbiai versenyző is jelentkezett, de érkeztek Bosznia-Hercegovinából, Romániából, Franciaországból és Horvátországból is résztvevők. Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke: „Körülbelül 70-en voltak, 63 és 70 között, nem tudni pontosan, mert éjjel is neveztek az utolsó másodpercben is. Szinte létezhetetlen volt lekövetni, mert volt, aki rosszul lett, akkor egyszerre indult három futam, volt, aki feladta.”

A szerbiai és nemzetközi szintű palicsi verseny egyúttal országos bajnokság és válogató is a világbajnokságra.

Palicsi Nemzetközi Ultramaraton
ultramaraton
futás
maraton
Jánosi Elvira

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.