Ugrás a tartalomra

Ismét babérokra tör a szerbiai evezős válogatott

2019.06.15
14:25
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Palicson edzőtáborozik a szerb evezős válogatott a hétvégén. Kemény időszak elé néznek, hiszen a jövő hétvégén rendezik a Világkupa második felvonását, ahol többen is komoly esélyesként indulnak.

Kemény tempót húznak a távolban a szerb evezős válogatott tagjai a Palicsi-tó vizén. Az együttes a jövő héten Lengyelországban méri össze erejét a világkupa második fordulójában. Az első fordulót a bulgáriai Plovdivban rendezték, ahol a szabadkai Mačković Martin és társa kettesben első helyezést értek el. Mačković Martin, válogatott evezős, Szerbia: „Kettesben indulok Miloš Vasićtyal, egy belgrádi sráccal. Idén ültünk össze két hónapja, és azóta tényleg nagyon jól megy. Én is meglepődtem, hogy milyen jól össze tudtunk formálódni. Az idei szezont Plovdivban kezdtük, az első világkupával, aztán voltunk az EB-n. A világkupa nagyon jól sikerült, nyerni tudtunk, ami nekünk is meglepetés volt. Az egész evezős közösségben elég nagy hullámokat csapott, nem nagyon számítottak rá az emberek.”

A reggeli edzés után szállt partra a szerb válogatott négyese. Nenad Beđik már veterán versenyzőnek számít, hiszen 2013-ban Európa-bajnok volt. Most egy új kihívás vár rá, a négyes harmadik pozíciójában feszül a hullámoknak: „Mivel a csapat elég fiatal - én vagyok a legidősebb - azt várom, hogy legalább a döntőbe kerüljünk, az egy nagy eredmény lenne egy ilyen rövid periódus alatt. Mi, mint négyes három hete edzünk együtt, tehát ez még rövid idő ahhoz, hogy komolyabb eredményt érjünk el, de a célunk mindenképp a jövő évi olimpiai játékok.”

A felkészülés során a lengyelországi verseny mellett már a világbajnokságra is készül a válogatott, hiszen az ott elért kvóták jelentik majd az olimpiai kvalifikációt is - mondta el Nebojša Ilić vezetőedző, és így folytatta: „A konkurencia maximális, mivel Európán kívüli országok is részt vesznek a versenyen, tehát az USA, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Dél-Afrika is ott lesz.”

A lengyelországi Világkupát Poznanban rendezik június 21. és 23-a között, ahol a szerb válogatott tagjai már az első napon, az előfutamok során vízre szállnak.

evezős válogatott
kettes
négyes

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.