Ugrás a tartalomra

Ismét jó sport lesz a lósport Adán

2022.06.25
13:35
2022.06.25
15:20
Forrás
Pannon RTV
Hosszú kihagyás után ismét lóversenyt rendezhetnek Adán. A helyi lovassport kedvelők egy munkaakción szépítették meg a pályát. A tervek szerint már augusztusban derbit rendezhetnek.

Fiatalok és idősek egyaránt hatalmas lelkesedéssel vették ki a részüket szombaton az adai lóversenypályán megtartott munkaakcióból. Az adai Kiss Gábor lótenyésztő lovai sorra nyerik a nemzetközi derbiket, de nagy álmuk válna valóra, ha hazai közönség előtt is bemutatkozhatnának.

Kiss Gábor, lótenyésztő, Ada: „Jelenleg 10-15-en vagyunk munkaakción, akik önkéntesen vannak itt. Vannak olyanok is, akiknek lovaik nincsenek, de segítenek a pályát rendbe tenni, mivel az idén szeretnénk itt lóversenyt tartani és szeretnénk visszahozni azt, ami régen volt, hogy egy színvonalas lóversenyt csinálni.”

Legutóbb 5 évvel ezelőtt tartottak ezen a helyszínen lóversenyt, a tervek szerint pedig idén augusztus 21-én szerveznének újra derbyt. A most szorgalmasan a pályát takarító Bognár Nándor igazi lovascsaládból származik. Édesapja neve a községben egybeforrt a vágtákkal.

Bognár Nándor, zsoké: „Sajnos ő már nincs közöttünk. Emlékfutamok szoktak érte lenni. Ha az idén sikerül megszervezni, hogy legyen futam, akkor én szeretnék az ő futamában részt venni, mint ahogyan 3 évvel ezelőtt is részt vettem saját apám futamán, ami nagy dicsőség és nagy büszkeség, hogy eredményt ér el.”

A helyi Halász József Lovas Klub mindent megtesz, hogy újra igazi, teljes valójában láthassa a közönség a szép múltra visszatekintő pályát.

Cvitkó Enikő, elnök, Halász József Lovas Klub, Ada: „A pálya nagyon rossz állapotban van. Első gondolatom az volt, hogy ezt a vaskorlátot kiszedni, mivel ez emberi életre és állatra is veszélyes. Nem is megengedett már az európai törvények szerint, csak a műanyag.”

A tervek szerint augusztusban a felújított lóversenypályán nyolc ügető futamban és egy gyerekeknek szóló szulkiban történő póni versenyben állhatnak rajthoz Adán a versenyzők.

Ada
derbi
Halász József Lovas Klub

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.