Ugrás a tartalomra
Zsinórlabda-meccs
Pannon RTV

Itt a labda, hol a labda? Zsinórlabda! Magyarkanizsán...

2018-04-14
19:23
2018-04-15
17:47
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az iskolai előkészítős csoportok zsinórlabda-bajnokságát.

A tegnapi versenyen a község minden óvodája képviseltette magát. Az iskolai előkészítős csoportokat 7-7 óvodás képviselte a sportcsarnok parkettjén, a többiek szüleik társaságában a lelátóról szurkoltak. A játékról a Pitypang óvoda Fecske csoportjának két kis játékosát és óvónőjüket faggattuk. Csikós Flóra sajnálja, hogy jövőre az iskolában már nem játszanak ilyet, mert nagyon szereti a zsinórlabdázást.

Fodor Tamás már azt is tudja, hogy ez a játék hasonlít a röplabdára, csak itt dobni, nem ütni kell a labdát: „Már rég megtetszett, mert jó játék. Dobálni kell, van egy szerva, dobáljuk a labdát egymásnak.”

A csapatba kerülő gyerekeket óvodai képességeik, kézügyességük, mozgékonyságuk alapján válogatják össze az óvónők.

Cseszkó Beáta: „Zsinórlabda-bajnokságunk célja a labdajáték szabályok szerinti kialakítása, tehát a dobás, kapás, a mozgáskoordináció fejlesztése, a csoportszellem, az ügyesség, a bátorság, a versenyjáték és a szabályok betartása.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Gombácskák nevű csoportja nyerte meg, megelőzve a magyarkanizsai központi óvoda Bátor Bocsok, valamint a horgosi Napraforgó óvoda Eperke nevű csoportját. A dobogósok érmeket és elismerő okleveleket kaptak, de a rendezvény minden résztvevőjének dukált egy-egy labda is. A legjobb szurkolói csapatnak a martonosi bizonyult, amiért ugyancsak jutalom járt.

Magyarkanizsa
zsinórlabda
óvodások

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.