Ugrás a tartalomra
Zsinórlabda-meccs
Pannon RTV

Itt a labda, hol a labda? Zsinórlabda! Magyarkanizsán...

2018-04-14
19:23
2018-04-15
17:47
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az iskolai előkészítős csoportok zsinórlabda-bajnokságát.

A tegnapi versenyen a község minden óvodája képviseltette magát. Az iskolai előkészítős csoportokat 7-7 óvodás képviselte a sportcsarnok parkettjén, a többiek szüleik társaságában a lelátóról szurkoltak. A játékról a Pitypang óvoda Fecske csoportjának két kis játékosát és óvónőjüket faggattuk. Csikós Flóra sajnálja, hogy jövőre az iskolában már nem játszanak ilyet, mert nagyon szereti a zsinórlabdázást.

Fodor Tamás már azt is tudja, hogy ez a játék hasonlít a röplabdára, csak itt dobni, nem ütni kell a labdát: „Már rég megtetszett, mert jó játék. Dobálni kell, van egy szerva, dobáljuk a labdát egymásnak.”

A csapatba kerülő gyerekeket óvodai képességeik, kézügyességük, mozgékonyságuk alapján válogatják össze az óvónők.

Cseszkó Beáta: „Zsinórlabda-bajnokságunk célja a labdajáték szabályok szerinti kialakítása, tehát a dobás, kapás, a mozgáskoordináció fejlesztése, a csoportszellem, az ügyesség, a bátorság, a versenyjáték és a szabályok betartása.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Gombácskák nevű csoportja nyerte meg, megelőzve a magyarkanizsai központi óvoda Bátor Bocsok, valamint a horgosi Napraforgó óvoda Eperke nevű csoportját. A dobogósok érmeket és elismerő okleveleket kaptak, de a rendezvény minden résztvevőjének dukált egy-egy labda is. A legjobb szurkolói csapatnak a martonosi bizonyult, amiért ugyancsak jutalom járt.

Magyarkanizsa
zsinórlabda-bajnokság
óvodások

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Xherdan Shaqiri

A FIFA eljárást indított Shaqiri és Xhaka ellen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség eljárást indított a két albán származású svájci játékos ellen, mert kezükkel kétfejű sast formázva ünnepelték a gólokat a Szerbia ellen játszott meccsen.
Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.