Ugrás a tartalomra
Zsinórlabda-meccs
Pannon RTV

Itt a labda, hol a labda? Zsinórlabda! Magyarkanizsán...

2018-04-14
19:23
2018-04-15
17:47
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az iskolai előkészítős csoportok zsinórlabda-bajnokságát.

A tegnapi versenyen a község minden óvodája képviseltette magát. Az iskolai előkészítős csoportokat 7-7 óvodás képviselte a sportcsarnok parkettjén, a többiek szüleik társaságában a lelátóról szurkoltak. A játékról a Pitypang óvoda Fecske csoportjának két kis játékosát és óvónőjüket faggattuk. Csikós Flóra sajnálja, hogy jövőre az iskolában már nem játszanak ilyet, mert nagyon szereti a zsinórlabdázást.

Fodor Tamás már azt is tudja, hogy ez a játék hasonlít a röplabdára, csak itt dobni, nem ütni kell a labdát: „Már rég megtetszett, mert jó játék. Dobálni kell, van egy szerva, dobáljuk a labdát egymásnak.”

A csapatba kerülő gyerekeket óvodai képességeik, kézügyességük, mozgékonyságuk alapján válogatják össze az óvónők.

Cseszkó Beáta: „Zsinórlabda-bajnokságunk célja a labdajáték szabályok szerinti kialakítása, tehát a dobás, kapás, a mozgáskoordináció fejlesztése, a csoportszellem, az ügyesség, a bátorság, a versenyjáték és a szabályok betartása.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Gombácskák nevű csoportja nyerte meg, megelőzve a magyarkanizsai központi óvoda Bátor Bocsok, valamint a horgosi Napraforgó óvoda Eperke nevű csoportját. A dobogósok érmeket és elismerő okleveleket kaptak, de a rendezvény minden résztvevőjének dukált egy-egy labda is. A legjobb szurkolói csapatnak a martonosi bizonyult, amiért ugyancsak jutalom járt.

Magyarkanizsa
zsinórlabda-bajnokság
óvodások

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.