Ugrás a tartalomra
Zsinórlabda-meccs
Pannon RTV

Itt a labda, hol a labda? Zsinórlabda! Magyarkanizsán...

2018-04-14
19:23
2018-04-15
17:47
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az iskolai előkészítős csoportok zsinórlabda-bajnokságát.

A tegnapi versenyen a község minden óvodája képviseltette magát. Az iskolai előkészítős csoportokat 7-7 óvodás képviselte a sportcsarnok parkettjén, a többiek szüleik társaságában a lelátóról szurkoltak. A játékról a Pitypang óvoda Fecske csoportjának két kis játékosát és óvónőjüket faggattuk. Csikós Flóra sajnálja, hogy jövőre az iskolában már nem játszanak ilyet, mert nagyon szereti a zsinórlabdázást.

Fodor Tamás már azt is tudja, hogy ez a játék hasonlít a röplabdára, csak itt dobni, nem ütni kell a labdát: „Már rég megtetszett, mert jó játék. Dobálni kell, van egy szerva, dobáljuk a labdát egymásnak.”

A csapatba kerülő gyerekeket óvodai képességeik, kézügyességük, mozgékonyságuk alapján válogatják össze az óvónők.

Cseszkó Beáta: „Zsinórlabda-bajnokságunk célja a labdajáték szabályok szerinti kialakítása, tehát a dobás, kapás, a mozgáskoordináció fejlesztése, a csoportszellem, az ügyesség, a bátorság, a versenyjáték és a szabályok betartása.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Gombácskák nevű csoportja nyerte meg, megelőzve a magyarkanizsai központi óvoda Bátor Bocsok, valamint a horgosi Napraforgó óvoda Eperke nevű csoportját. A dobogósok érmeket és elismerő okleveleket kaptak, de a rendezvény minden résztvevőjének dukált egy-egy labda is. A legjobb szurkolói csapatnak a martonosi bizonyult, amiért ugyancsak jutalom járt.

Magyarkanizsa
zsinórlabda
óvodások

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.