Ugrás a tartalomra

Izgalmas volt a községi zsinórlabda-bajnokság Magyarkanizsán

2019.04.13
14:22
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény szervezésében 77 iskoláskor előtti gyermek lépett pályára, hogy kiderüljön, idén melyik óvoda csapata a legjobb a zsinórlabdázásban.

Nagy volt az izgalom az óvodások körében Magyarkanizsán, hiszen minden községbeli óvodából heten érkeztek a zsinórlabda-bajnokságra.

A zsinórlabda nagyon népszerű a magyarkanizsai községbeli óvodás gyerekek körében. Körmöci Levente, Katica csoport, Pitypang óvoda, Magyarkanizsa: „Át kell dobni a hálón a labdát, és akkor ha lepattan, akkor nekünk van egy pontunk, és 13-ig megyünk azt hiszem, akkor meg lehet fogni benne a labdát és visszadobni rögtön.”

A horgosi gyerekek is nagyon szeretnek zsinórlabdázni. A Napraforgó óvodát a Villám csapat képviselte.

Molnár Péter, Villám csapat, Napraforgó óvoda, Horgos:
„- Te miért szereted?
- Mert jó.
- És mi a legjobb benne?
- Az, hogy dobálom a labdát.”

A gyerekeket az óvónők készítették fel a versenyre. A játék többek között fejleszti a kézügyességüket és mozgékonyságukat. Dognár Mónika, óvónő, Napraforgó óvoda, Horgos: „A zsinórlabda elsajátítása egy folyamat. Már kicsi kortól kezdve, kiscsoportban igyekszünk a gyerekekkel megszerettetni a labdát, és olyan játékokat játszunk, amelyek eszköze a labda, ezáltal mire végzősök lesznek, addigra egy magabiztos játékszellem alakul ki bennük, és elsajátítják a zsinórlabda szabályait.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Csodabogarak nevű csoportja nyerte meg, a második a magyarkanizsai Beli Sokoli csapa lett, a harmadik helyen pedig a horgosi Napraforgó óvoda Villám csapata végzett.

Magyarkanizsa
zsinórlabda
Gyöngyszemeink
óvodás

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.