Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Izzasztó órák Palicson - elrajtolt a Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2023.06.03
14:55
2023.06.03
16:15
Forrás
Pannon RTV
Hét ország mintegy hetven maratonfutója verseng Palicson, vasárnap délig. Ezen a hétvégén tartják a 17. Palicsi Nemzetközi Ultramaratont. A futamokat a Szerbiai Ultramaraton Szövetség és a Paligo Palus Ultramaraton Klub szervezi.

Olasz, szlovén, horvát, bosznia-hercegovinai, észak-macedón, szerbiai, magyarországi és román versenyzők jöttek el idén a 17. Palicsi Nemzetközi Ultramaratonra.

Jánosi Elvira szervező, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub és a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke külön elhivatottságának érzi a szerbiai versenyzők támogatását.

„Egy bizonyos kaput biztosítok a szerb ultramaratonistáknak, hogy kijuthassanak nagyobb versenyekre, mert ha itt jó eredményt érnek el, azaz megfutják a részidőt a világbajnokságra, akkor ki tudnak jutni. És ez óriási megtiszteltetés számomra, hogy évről-évre, újabb és újabb futók jelentkeznek, újabb és újabb tehetségek, és öröm számomra, hogy ilyen módon tudok nekik segíteni.”

Az eseményt dr. Pásztor Bálint nyitotta meg. A Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke kiemelte, Palics nemcsak idegenforgalmi és kulturális szempontból tölt be kiemelkedő szerepet, hanem a sport terén is.

„Palics mindig is fontos volt a sport szempontjából, hiszen Vermes Lajos itt 16 évvel az első újkori olimpiai játékokat megelőzően megszervezte az olimpiát. Úgyhogy hosszú sportmúltra tekint vissza Palics. És örülök annak, hogy 17. alkalommal ezt a regionális ultramaraton versenyt is megszervezi Jánosi Elvira itt Palics központjában. Ez a legszebb pálya, hisz az ultrafutók itt órákon át a női fürdő, a zenepavilon, és egyéb szecessziós épületek között futnak.”

Először a 24 órás és a 6 órás versenyszámok résztvevői indultak el, majd éjfélkor állnak rajthoz a 12 órás és a 100 kilométeres táv futói, vasárnap reggel 6 órakor pedig az 50 kilométeres távot teljesíteni vágyó versenyzők állnak rajthoz.

Palicsi Nemzetközi Ultramaraton
Palics
Dr. Pásztor Bálint
Jánosi Elvira

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.