Ugrás a tartalomra

Izzasztó órák Palicson - elrajtolt a Palicsi Nemzetközi Ultramaraton

2023.06.03
14:55
2023.06.03
16:15
Forrás
Pannon RTV
Hét ország mintegy hetven maratonfutója verseng Palicson, vasárnap délig. Ezen a hétvégén tartják a 17. Palicsi Nemzetközi Ultramaratont. A futamokat a Szerbiai Ultramaraton Szövetség és a Paligo Palus Ultramaraton Klub szervezi.

Olasz, szlovén, horvát, bosznia-hercegovinai, észak-macedón, szerbiai, magyarországi és román versenyzők jöttek el idén a 17. Palicsi Nemzetközi Ultramaratonra.

Jánosi Elvira szervező, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Klub és a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke külön elhivatottságának érzi a szerbiai versenyzők támogatását.

„Egy bizonyos kaput biztosítok a szerb ultramaratonistáknak, hogy kijuthassanak nagyobb versenyekre, mert ha itt jó eredményt érnek el, azaz megfutják a részidőt a világbajnokságra, akkor ki tudnak jutni. És ez óriási megtiszteltetés számomra, hogy évről-évre, újabb és újabb futók jelentkeznek, újabb és újabb tehetségek, és öröm számomra, hogy ilyen módon tudok nekik segíteni.”

Az eseményt dr. Pásztor Bálint nyitotta meg. A Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke kiemelte, Palics nemcsak idegenforgalmi és kulturális szempontból tölt be kiemelkedő szerepet, hanem a sport terén is.

„Palics mindig is fontos volt a sport szempontjából, hiszen Vermes Lajos itt 16 évvel az első újkori olimpiai játékokat megelőzően megszervezte az olimpiát. Úgyhogy hosszú sportmúltra tekint vissza Palics. És örülök annak, hogy 17. alkalommal ezt a regionális ultramaraton versenyt is megszervezi Jánosi Elvira itt Palics központjában. Ez a legszebb pálya, hisz az ultrafutók itt órákon át a női fürdő, a zenepavilon, és egyéb szecessziós épületek között futnak.”

Először a 24 órás és a 6 órás versenyszámok résztvevői indultak el, majd éjfélkor állnak rajthoz a 12 órás és a 100 kilométeres táv futói, vasárnap reggel 6 órakor pedig az 50 kilométeres távot teljesíteni vágyó versenyzők állnak rajthoz.

Palicsi Nemzetközi Ultramaraton
Palics
Dr. Pásztor Bálint
Jánosi Elvira

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.