Ugrás a tartalomra
Motorok
Pannon RTV

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

2017-11-22
18:21
2017-11-22
18:45
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

A négy kárpát-medencei magyar Dakar-versenyző gyülekezője Budapesten volt. Csak Horváth Lajos Laller nem tudott személyesen eljönni. A motorokat a romániai szatmárnémeti műhelyben készítették fel a szerelők az újabb dél-amerikai kalandra. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Szatmárnémeti, Románia: „Ez a jó, hogy most már a motorok egyben vannak, és ezeket meg a felszerelést el tudjuk küldeni. A felkészülés nehezén túlvagyunk. Marad még egy hónap fizikai edzésre és a többire.”

Mani motorja harmadik Dakarjának vág neki. Dési János is tavalyi járgányával indul a több, mint 9000 kilométeres versenyen. Dési János, motorversenyző, Budapest, Magyarország: „Gyakorlatilag még a fizikai felkészülés maradt hátra, spiningelni, motorozni járok, ha jó idő van. Elsején utazunk Saghmeister Gabiékkal. Sok sivatagi nap lesz, már nagyon várom, hogy elinduljunk, mivel Peruban még nem voltam.”

Saghmeister Gábor

A legtapasztaltabb a csapatban Saghmesiter Gábor, aki eddig a Dakar-rali mindegyik dél-amerikai versenyén jelen volt, idén tizedszer indul. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szabadka, Szerbia: „Nincs még itt mindenem, mivel kiderült, hogy a légszűrőim otthon maradtak, de azokat majd a repülőn viszem. Gumijaim, a motorom készenlétben, az olajat itt sikerült beszerezni.

A motorokat Budapestről Gyenes Emánuel és a szerelők a franciaországi Le Havre kikötőbe vitték, ahonnan csütörtökön hajóznak ki Peru fővárosába. A 40-dik Dakar január hatodikán rajtol Limából.

Dakar rali
Saghmeister Gábor
Lima
motor

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű