Ugrás a tartalomra

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

2017.11.22
18:21
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

A négy kárpát-medencei magyar Dakar-versenyző gyülekezője Budapesten volt. Csak Horváth Lajos Laller nem tudott személyesen eljönni. A motorokat a romániai szatmárnémeti műhelyben készítették fel a szerelők az újabb dél-amerikai kalandra. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Szatmárnémeti, Románia: „Ez a jó, hogy most már a motorok egyben vannak, és ezeket meg a felszerelést el tudjuk küldeni. A felkészülés nehezén túlvagyunk. Marad még egy hónap fizikai edzésre és a többire.”

Mani motorja harmadik Dakarjának vág neki. Dési János is tavalyi járgányával indul a több, mint 9000 kilométeres versenyen. Dési János, motorversenyző, Budapest, Magyarország: „Gyakorlatilag még a fizikai felkészülés maradt hátra, spiningelni, motorozni járok, ha jó idő van. Elsején utazunk Saghmeister Gabiékkal. Sok sivatagi nap lesz, már nagyon várom, hogy elinduljunk, mivel Peruban még nem voltam.”

A legtapasztaltabb a csapatban Saghmesiter Gábor, aki eddig a Dakar-rali mindegyik dél-amerikai versenyén jelen volt, idén tizedszer indul. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szabadka, Szerbia: „Nincs még itt mindenem, mivel kiderült, hogy a légszűrőim otthon maradtak, de azokat majd a repülőn viszem. Gumijaim, a motorom készenlétben, az olajat itt sikerült beszerezni.

A motorokat Budapestről Gyenes Emánuel és a szerelők a franciaországi Le Havre kikötőbe vitték, ahonnan csütörtökön hajóznak ki Peru fővárosába. A 40-dik Dakar január hatodikán rajtol Limából.

Saghmeister Gábor
Lima
motor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.