Ugrás a tartalomra
Motorok
Pannon RTV

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

2017-11-22
18:21
2017-11-22
18:45
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

A négy kárpát-medencei magyar Dakar-versenyző gyülekezője Budapesten volt. Csak Horváth Lajos Laller nem tudott személyesen eljönni. A motorokat a romániai szatmárnémeti műhelyben készítették fel a szerelők az újabb dél-amerikai kalandra. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Szatmárnémeti, Románia: „Ez a jó, hogy most már a motorok egyben vannak, és ezeket meg a felszerelést el tudjuk küldeni. A felkészülés nehezén túlvagyunk. Marad még egy hónap fizikai edzésre és a többire.”

Mani motorja harmadik Dakarjának vág neki. Dési János is tavalyi járgányával indul a több, mint 9000 kilométeres versenyen. Dési János, motorversenyző, Budapest, Magyarország: „Gyakorlatilag még a fizikai felkészülés maradt hátra, spiningelni, motorozni járok, ha jó idő van. Elsején utazunk Saghmeister Gabiékkal. Sok sivatagi nap lesz, már nagyon várom, hogy elinduljunk, mivel Peruban még nem voltam.”

Saghmeister Gábor

A legtapasztaltabb a csapatban Saghmesiter Gábor, aki eddig a Dakar-rali mindegyik dél-amerikai versenyén jelen volt, idén tizedszer indul. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szabadka, Szerbia: „Nincs még itt mindenem, mivel kiderült, hogy a légszűrőim otthon maradtak, de azokat majd a repülőn viszem. Gumijaim, a motorom készenlétben, az olajat itt sikerült beszerezni.

A motorokat Budapestről Gyenes Emánuel és a szerelők a franciaországi Le Havre kikötőbe vitték, ahonnan csütörtökön hajóznak ki Peru fővárosába. A 40-dik Dakar január hatodikán rajtol Limából.

Dakar rali
Saghmeister Gábor
Lima
motor

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.