Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

A járvány miatt veszélyben az olimpia

2021.07.27
11:49
2021.07.27
11:55
Forrás
hirado.hu
Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Ha a koronavírus a jelenlegi ütemben terjed tovább Tokióban, akkor az olimpia is veszélybe kerülhet - erre figyelmeztetnek a japán kormánynak tanácsot adó egészségügyi szakértők. A fővárosban a járvány miatt augusztus 22-ig érvényben lévő negyedik rendkívüli állapot az augusztus 8-ig tartó olimpia teljes időtartamára vonatkozik. Kedden rekordszámú, napi 2848 új koronavírus-fertőzést jelentettek a hatóságok. Ez a szám meghaladja a január 7-én regisztrált korábbi rekordot, a 2520 esetet.

Tokió
olimpia
járvány

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.