Ugrás a tartalomra

Javában edzenek a magyarkanizsai kajakosok

2021.03.01
14:23
2021.03.01
17:10
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen folynak az edzések a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klubban. A kisebb kajakosok egyelőre még nem szállnak vízre, azonban a serdülők és a felnőtt csapat tagjai a helyi csatornán edzenek.

A kicsik labdajátékkal indították az edzést, ezt futás követte. Az edzők nagy hangsúlyt fektetnek az erőnléti edzésekre, attól függetlenül, hogy a fiatalabb korosztály egyelőre nem száll vízre.

László Gábor, edző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Egyelőre velük még vízre nem tudunk menni, ugye rutinosabb versenyzők már vízre mennek. A kezdők még tapasztalathiány miatt nem tudnak vízre szállni, és a víz hőfoka és a levegő hőmérséklete miatt sem.”

A kajak egyre népszerűbb a gyerekek körében. Mindenki más-más miatt választotta ezt a sportágat.

Tóth Sára: „Nagyon szeretem a vizet és nagyon megtetszett ez a sport, és szerintem ez nagyon szép sport.”

Pekla Eszter: „Én nagyon szeretek a természetben lenni, illetve a vizet is nagyon szeretem kiskorom óta.”

A Tisza magas vízállása miatt egyelőre egyik korosztály sem edz a folyón. A serdülők és a felnőttek a város szélén található csatornán szállnak vízre.

Apró István, edző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Nekünk azért fontosak ezek az edzések, hogy minél hamarabb elkezdjük a vízen edzeni, mert nagyon hamar lesznek versenyeink, előreláthatóan április elején már lesz egy nemzetközi regatta.”

A magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub 60 gyerekkel edz napi szinten. Az érdeklődők a nyári hónapokban tudnak csatlakozni a kis közösséghez.

kajak
Magyarkanizsa
Apró István
László Gábor
Testvériség Kajak Klub

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű