Ugrás a tartalomra

Javában edzenek a magyarkanizsai kajakosok

2021.03.01
14:23
2021.03.01
17:10
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen folynak az edzések a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klubban. A kisebb kajakosok egyelőre még nem szállnak vízre, azonban a serdülők és a felnőtt csapat tagjai a helyi csatornán edzenek.

A kicsik labdajátékkal indították az edzést, ezt futás követte. Az edzők nagy hangsúlyt fektetnek az erőnléti edzésekre, attól függetlenül, hogy a fiatalabb korosztály egyelőre nem száll vízre.

László Gábor, edző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Egyelőre velük még vízre nem tudunk menni, ugye rutinosabb versenyzők már vízre mennek. A kezdők még tapasztalathiány miatt nem tudnak vízre szállni, és a víz hőfoka és a levegő hőmérséklete miatt sem.”

A kajak egyre népszerűbb a gyerekek körében. Mindenki más-más miatt választotta ezt a sportágat.

Tóth Sára: „Nagyon szeretem a vizet és nagyon megtetszett ez a sport, és szerintem ez nagyon szép sport.”

Pekla Eszter: „Én nagyon szeretek a természetben lenni, illetve a vizet is nagyon szeretem kiskorom óta.”

A Tisza magas vízállása miatt egyelőre egyik korosztály sem edz a folyón. A serdülők és a felnőttek a város szélén található csatornán szállnak vízre.

Apró István, edző, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Nekünk azért fontosak ezek az edzések, hogy minél hamarabb elkezdjük a vízen edzeni, mert nagyon hamar lesznek versenyeink, előreláthatóan április elején már lesz egy nemzetközi regatta.”

A magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub 60 gyerekkel edz napi szinten. Az érdeklődők a nyári hónapokban tudnak csatlakozni a kis közösséghez.

kajak
Magyarkanizsa
Apró István
László Gábor
Testvériség Kajak Klub

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.