Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jó sport az e-sport

2021.04.16
15:19
2021.04.16
16:41
Forrás
Pannon RTV
E-sport bajnokságot szerveztek ma a Logiscool szabadkai iskolaközpontjában. A jelentkezők a FIFA 21 elnevezésű világhírű labdarúgó szimulációban versenyezhettek. A rendezvényt a Green Army Ifjúsági Szervezet és a Logiscool Szerbia szervezte.

Szeszták József szerint nagyon népszerű a fiatalok körében az e-sport. Ő és barátai főképpen fifáznak és Counter-Strike-oznak, amely egy lövöldözős játék: „2005 óta fifázok. Azt időben nem tudom pontosan, hogy mikortól. Szórakozásképpen szoktunk játszani, hétvégente és hétköznap is.”

Pannon RTV

A FIFA bajnokságra 32 személy jelentkezett. Káposzta Tamás, a Green Army Ifjúsági Szervezet elnöke elmondta, örült annak, hogy már három nap alatt betelt az összes hely, és, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend ez az esemény: „Célunk a közeli területeknek a fiataljait összefogni, eseményeket szervezni nekik. Innen jött az ötlet, hogy egy e-sport bajnokságot szervezünk.”

Pannon RTV

A szervezet idén még három bajnokságot szeretne szervezni, azonban más játékban is összemérhetik tudásokat majd a jelentkezők. A tervek szerint Fortnite és League Of Legends játékkal szeretnék folytatni a versenysorozatot. Rózsa Zsombor, a Logiscool Szerbia igazgatója elmondta, már régebb óta tervezik, hogy elindítsanak egy e-sport bajnokságot Szabadkán: „A jövőbeni célunk, hogy ezt az e-sport világot egy kicsit felébresszük és bekapcsoljuk a világkörforgásába itt, Szabadkán is. Lesz ennek folytatása, mivel ennek az eseménynek is önmagában is lesz folytatása, tehát ez egy négy rendezvényből álló e-sport eseménysorozat lesz, illetve abba bízunk, hogy néhány év múlva akár a sportcsarnokot is megtudjuk majd tölteni egy igazi, nagy volumenű e-sport eseménnyel.”

Pannon RTV

Rózsa Zombor elmondta, szeretné, ha egyszer az oktatási programba is bekerülne az e-sport és a videójátékok fejlesztése. Ezek problémamegoldó és logikai, de számos más képességet is fejlesztenek - tette hozzá.

7
e-sport
e-sport bajnokság

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.