Ugrás a tartalomra

Jól haladnak a Birkózóakadémia külső és belső munkálatai is

2021.03.22
13:50
2021.03.22
17:56
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen folynak az építkezési munkálatok a Vajdasági Birkózóakadémia épületén Magyarkanizsán. Ma már felkerült a cserepek nagy része az épületre, ezzel párhuzamosan pedig folynak a belső munkálatok is.

Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Külsőleg és belsőleg is szépen haladnak a munkálatok a Vajdasági Birkózóakadémia épületén. Az összes nyílászárót beszerelték már, emellet a tetőn is napokon belül a helyére kerülnek a cserepek. Ami a belső munkálatokat illeti, már a burkolásánál tartanak, emellett a gipszelési munkák is folynak. A tervek szerint a lakórész akár már április végére el is készülhet. A helyi klub vonatkozásában is nagy jelentőséggel bír majd az akadémia.

Rekecki Rudolf, elnök, Potisje Birkózó klub, Magyarkanizsa: „Az őszi versenyek java részét már ott szeretnénk megtartani. A kanizsai birkózásnak ez egy nagyon nagy lehetőség, végre lesz saját edzőtermünk, saját öltözőnk. Megoldódnak a teremgondjaink, és ez a versenyzők felkészüléséhez tökéletes lesz.”

A fiatal tehetségek toborozása is jól halad, a tervek szerint április folyamán már meg szeretnék tartani az akadémia első nyílt napját, ahol az egyesületek képviselői, a szülők és leendő akadémiai tagok is körbejárhatják majd az építkezést.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány: „Már most mondhatom, hogy két alkalommal körbejártuk az összes egyesületet és egyre több az érdeklődő. Az emberekben is kezd leülepedni az újdonság. Én úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Ami biztató volt, hogy most a hétvégén itt, Magyarkanizsán volt egy Vajdaság Bajnokság, ahol 102 fellépő volt, ami egy nagyon nagy szám, tehát ez azt jelenti, hogy van a birkózásnak jövője is.”

Az akadémia munkájában előreláthatóan az egyesületben alkalmazott edzőkkel együtt több mint 30 munkatárs vehet majd részt.

Vajdasági Birkózóakadémia
birkózás
építés
cserép
munkálatok
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.