Ugrás a tartalomra

Jótékony célból futottak Szabadkán

2019.06.29
12:42
2019.06.29
21:25
Forrás
Pannon RTV
Futók lepték el péntek este a szabadkai Harcosok sorakozója lakótelep parkját. A sportesemény célja elsősorban humanitárius volt, de népszerűsítették a szeptember elsejei 3. Szabadkai Félmaratont is.

Több mint százan álltak rajthoz azon a futóversenyen, amelyet a szabadkai Horizont Sportegyesület szervezett. Az eseménynek azon kívül, hogy barátkozhattak és egy jót futhattak azok, akik beneveztek humanitárius jellege is volt. Danijela Pejić gyógykezelésére gyűjtöttek a futók.

Az egyik legnépesebb szabadkai futóklub, a Trón tagjai is nagy számban vettek részt a jótékonysági megmozduláson.

Teleki György, elnök, Trón Futóklub: „Barátaink a Horizont klubból szervezik ezt, az ő elnevezésük szerint, felkészítő versenyt a félmaraton előtt. Természetesen támogatjuk ezt a rendezvényt. Ez jó ügy. Ilyen még nem volt a Harcosok sorakozója lakótelepen. Meg kell próbálni, jó hely ez. Vagyunk jó néhányan.”

A futók benevezéskor legkevesebb 200 dinárral támogathatták a szabadkai kislányt, akinek már közösségi összefogással egy házat is vásároltak.

Dubovečak Mirko, futó: „A barátaim azt mondták, hogy egy kislánynak kell segíteni. Humanitárius cél miatt jöttem el, meg azért, mert szeretem a futást. Ez most így össze van kötve. Hasznos is, jó is.”

Fürsztner Krisztián első alkalommal vesz részt futóversenyen: „Kihasználom ezt a szép napot, hogy lefussak pár kört, és emellett segítek egy szabadkai lánynak, akinek az összes bevétel megy.”

A szervezők a jótékonykodás és az egészséges életmód népszerűsítése mellett arra invitálják a sport kedvelőit, hogy nevezzenek be a szeptemberi félmaratonra.

Kristifor Bogdanić, elnök, Horizont Sportegyesület: „Ebben az esetben a szabadkai kislánynak, Danijela Peijćnek gyűjtünk, akinek már összefogással házat is sikerült vásárolni. Mi szerényen szeretnénk hozzájárulni ezzel a mai nappal. Hiszem, hogy az a kicsit, amit mi egyenként adunk, valakinek sokat jelent.”

Az eseményen győzteseket is hirdettek. A rövidebb táv legjobbja Nemanja Rajković, míg a hosszabb táv leggyorsabb futója Ikotin Gábor, aki kevesebb mint 36 perc alatt ért célba. Ők a védnökök ajándékait vehették át.

Horizont Sportegyesület
Szabadka
futás
Szabadkai Félmaraton

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.