Ugrás a tartalomra

A jövő évi olimpiára készülő sportolókat fogadták Újvidéken

2019.12.26
13:53
2019.12.26
16:56
Forrás
Pannon RTV
A jövő évi tokiói olimpiára készülő sportolókat fogadta ma Újvidéken Miloš Vučević polgármester. A nemzetközi sporteseményen várhatóan mintegy 25 sportoló képviseli majd a tartományi székvárost.

Kosárlabdázók, úszók, asztaliteniszezők, céllövészek és kajakozók is indulnak majd Újvidék színeiben a Tokióban jövőre megrendezendő olimpiai játékokon.

Szilágyi Csaba, úszó: „Már január 2-án indulunk egy magaslati edzőtáborba Törökországba, és ezzel hivatalosan meg is kezdjük a konkrét felkészülést a tokiói olimpiára. Az előtt lesz még egy budapesti EB, amire nagyon fel szeretnék készülni, mivel ismerem a Duna Arénát, és biztosan jó érzés lesz ott úszni. Nagyon várom a következő évet.”

A fogadáson elhangzott, Újvidék évente több mint 400 millió dinárral támogatja a városi sportklubokat és szövetségeket.

Vladimir Šiška, elnök, Újvidék város sportszövetsége: „Az itt jelenlévő sportolók közül többen is megszerezték már az olimpiai kvótát, néhányan pedig nagyon közel járnak hozzá. Őket már támogatják köztársasági és tartományi ösztöndíjakkal, a város azonban egyéb lehetőségeket is talált arra, hogy motiválja őket a felkészülés során, jogilag és anyagilag is.”

A város újabb pénzeszközökkel támogatja az olimpiára készülő újvidéki sportolókat – hangsúlyozta az eseményen Miloš Vučević, a város polgármestere.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Az Olimpiai Bizottság, a klubok és a szponzorok támogatásával kiegészülve további pénzbeli juttatást biztosítunk, hogy a sportolóink minél jobban fel tudjanak készülni Tokióra. Minden olimpiai résztvevőt 180 ezer dinárral támogatunk a városi költségvetésből, vagyis összesen további 4 millió 600 ezer dinárt fordítunk ezekre a célokra.”

Miloš Vučević reményét fejezte ki, hogy jövőre megkezdődhet Újvidéken a Vojvodina Sport- és Üzletközpont korszerűsítése is, sőt újabb sportközpontok kiépítését is bejelentette a város területén.

Újvidék
Szilágyi Csaba
olimpikonok
Tokió
Miloš Vučević
Vladimir Šiška

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.