Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A jövő évi olimpiára készülő sportolókat fogadták Újvidéken

2019.12.26
13:53
2019.12.26
16:56
Forrás
Pannon RTV
A jövő évi tokiói olimpiára készülő sportolókat fogadta ma Újvidéken Miloš Vučević polgármester. A nemzetközi sporteseményen várhatóan mintegy 25 sportoló képviseli majd a tartományi székvárost.

Kosárlabdázók, úszók, asztaliteniszezők, céllövészek és kajakozók is indulnak majd Újvidék színeiben a Tokióban jövőre megrendezendő olimpiai játékokon.

Szilágyi Csaba, úszó: „Már január 2-án indulunk egy magaslati edzőtáborba Törökországba, és ezzel hivatalosan meg is kezdjük a konkrét felkészülést a tokiói olimpiára. Az előtt lesz még egy budapesti EB, amire nagyon fel szeretnék készülni, mivel ismerem a Duna Arénát, és biztosan jó érzés lesz ott úszni. Nagyon várom a következő évet.”

A fogadáson elhangzott, Újvidék évente több mint 400 millió dinárral támogatja a városi sportklubokat és szövetségeket.

Vladimir Šiška, elnök, Újvidék város sportszövetsége: „Az itt jelenlévő sportolók közül többen is megszerezték már az olimpiai kvótát, néhányan pedig nagyon közel járnak hozzá. Őket már támogatják köztársasági és tartományi ösztöndíjakkal, a város azonban egyéb lehetőségeket is talált arra, hogy motiválja őket a felkészülés során, jogilag és anyagilag is.”

A város újabb pénzeszközökkel támogatja az olimpiára készülő újvidéki sportolókat – hangsúlyozta az eseményen Miloš Vučević, a város polgármestere.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Az Olimpiai Bizottság, a klubok és a szponzorok támogatásával kiegészülve további pénzbeli juttatást biztosítunk, hogy a sportolóink minél jobban fel tudjanak készülni Tokióra. Minden olimpiai résztvevőt 180 ezer dinárral támogatunk a városi költségvetésből, vagyis összesen további 4 millió 600 ezer dinárt fordítunk ezekre a célokra.”

Miloš Vučević reményét fejezte ki, hogy jövőre megkezdődhet Újvidéken a Vojvodina Sport- és Üzletközpont korszerűsítése is, sőt újabb sportközpontok kiépítését is bejelentette a város területén.

Újvidék
Szilágyi Csaba
olimpikonok
Tokió
Miloš Vučević
Vladimir Šiška

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.