Ugrás a tartalomra

Jövő nyárra csúszik a TSC új topolyai stadionjának átadója

2020.04.17
15:02
2020.05.04
13:24
Forrás
Pannon RTV
Az építkezés a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben sem állt le, a munka azonban lassabban folyik. A klub vezetői a 2021/2022-es idény kezdetén nyitnák meg Szerbia legmodernebb stadionját.

Ha az eddigieknél kisebb intenzitással is, de zajlanak a TSC stadionjának építkezési munkálatai. Jelenleg a lelátó és a tetőszerkezet munkálatait végzik.

Az építkezés hétköznapokon folyik a reggeli óráktól kora délutánig. A rendkívüli helyzet miatt a dolgozók számát csökkentették. A stadion emiatt nem fog elkészülni az idén őszre tervezett időpontig.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Egy kicsit lelassultunk sajnos ez a koronavírus miatt. A beton előállítása minden nap most már csak délután egy óráig van Szabadkán, ahonnan hozzuk a betont. Most elkezdtünk egy kicsit késni a munkálatokkal. Október-novemberre terveztük az egészet. Valószínűleg nem férünk már bele, hogy az idén megcsináljuk. Ezért nem is akarunk emiatt nagyon görcsölni, ezért úgy gondoltuk, hogy kitoljuk a stadion átadást valamikor a jövő év tavaszára vagy nyarára.”

A stadion 4100 férőhelyes lesz. Nem csak a focisták és szurkolók igényét elégíti majd ki, hanem számos kiegészítő tartalma is lesz.

„Itt lesz egy hotel rész is, lesz egy sportrészleg konditeremmel, squash-pályával. Alattunk múzeum, felettünk étterem, arról egy spa-központ, ami majd kötődik a most épülő városi medencére. Amit a hátunk mögött látunk, ott lesznek a sky-boxok, amik hétköznap is használhatók azoknak aki ilyet bérel.”

Az év végéig a tervek szerint befejeződik az építkezés. Ezután megkezdődnek a belső munkálatok, valamint kialakítják az európai színvonalú gyepszőnyeget, ami alá talajfűtést helyeznek majd el.

A TSC jelenleg a Szerbiai Szuperliga negyedik helyén áll. Ha bajnokságot az eddigi eredmények alapján zárnák le, akkor a topolyai csapat a következő szezonban az Európa Liga selejtezőjében indulhat.

stadion
Zsemberi János
sportrészleg
edzőterem
étterem
múzeum
TSC

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.