Ugrás a tartalomra

A jövő olimpikonjai - vajdasági fiatal sportolókat támogat a Tartományi Kormány

2021.05.27
21:17
2021.05.27
22:03
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan itt az olimpia, ilyenkor mindenki az ötkarikás játékokra figyel. Idén több vajdasági magyar sportoló is utazhat Japánba, hogy magyar vagy szerb színekben az érmekért küzdjön.

Ahhoz, hogy valaki élsportoló legyen hosszú és rögös út vezet, amelyhez sok pénz is kell. A Tartományi Kormány fiatal tehetségeket támogat, akik sportösztöndíjakról szóló szerződéseket írtak alá Újvidéken. Ötvenkilencen részesülnek juttatásban, tízmillió dinár összértékben.

Vajdaságban több mint 70 ezer aktív sportoló van, közülük mintegy 10 ezren szervezett formában űznek különféle sportágakat. A sportegyesületek most több mint 20 millió dináros keretösszegű támogatásra pályázhatnak június 30-ig - nyilatkozta a Közügyekben Kormányos László sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tartományi segédtitkár.

„A tartományi titkárság számos olyan szabályzatot hozott meg, amelyen keresztül elindított egy projektet, miszerint látogatást tesz mind a 45 Vajdaság területén lévő községbe, önkormányzatba, és bizonyos mértékben egy kapocsként egy együttműködést próbál szorgalmazni, magasabb szintre emelni.”

olimpikon
Vajdaság
olimpia
sportoló
tartományi kormány

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.