Ugrás a tartalomra

A jövő reménybeli profijai rúgták a bőrt Topolyán

2023.03.18
18:03
2023.03.18
18:37
Forrás
Pannon RTV
Csaknem 300 gyermek vett részt a TSC 21 alközpontjából a labdarúgó akadémia tornáján, amely a Tavaszi családi nap március 15-e alkalmából nevet viselte.

Magyarország Belgrádi Nagykövetségének támogatásával negyedik alkalommal tartották meg a rendezvényt. 

 A 2012-ben született generáció lépett pályára a TSC Labdarúgó Akadémián. A TSC összes alközpontjából érkeztek a csapatok, egész Vajdaság területéről. A csapatok keményen edzenek, a gyerekek nagyon motiváltak, céljuk pedig, hogy profi focista váljon belőlük. A torna kiváló alkalom a tehetségek felismerésére is.  

Vég Csongor, főkoordinátor, TSC Labdarúgó Akadémia: „Ha a forradalomról beszélünk, március 15-ről és a futballról, ha párhuzamot vonnék, akkor azt mondanám, hogy mindkettőnek nagyon pozitív hozadéka, hogy egységbe kovácsolja az embereket. Mi ezekből ki tudjuk válogatni azokat a játékosokat, akikből profi futballista lehet.”

A tornán részt vett Kucsora Attila, profi játékvezető is: „Ilyen feltételek minimum szükségesek hozzá, hogy a gyerekeket a fotelból ki tudjuk mozgatni. Ha az alázat megvan, és olyan nevelést kapnak, bárki bármilyen szintet el tud érni ebben a játékban.”

Az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektet a TSC, az alközpontok felkarolásával a kis településeken is megmentették és felfejlesztették a labdarúgást - hangzott el az eseményen. 

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Az alközpontokban összesen 1800 kisgyermekkel foglalkozunk, valamint itt van még a TSC, ahol van 180 igazolt játékos, plusz még azok a kisgyermekek, akik a focisuliban vannak, tehát már a 2000-et is átléptük, ami a játékosok létszámát illeti, ez nagyon nagy tömeg, nagyon sok játékos van benne, és valójában örülünk, hogy sikerült ezt kiépíteni.” 

Az ünnepélyes megnyitón Szentgyörgyi Klára, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének kulturális tanácsosa köszöntötte a csapatokat: „Ez a gyerekeknek nagy élmény. Nagyon fontos, hogy itt a magyar és a szerb gyerekek együtt sportolnak.”  

A legjobbak serlegekkel térnek haza az egész napos megmérettetés után. 

labdarúgás
TSC Labdarúgó Akadémia
Palágyi Szabolcs
Szentgyörgyi Klára

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.