Ugrás a tartalomra

Jubilált és barátságos meccseket játszott a bácskossuthfalvi Sloboda

2019.10.12
14:55
2019.10.12
20:12
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte a bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgó Klub.

A jubileum alkalmából barátságos mérkőzéseket játszottak. A revümeccsek után pedig ünnepi díszülés keretében emléklapokkal díjazták a klub legendás játékosait, munkatársait és támogatóit.

A topolyai TSC és a helyi Sloboda utánpótlás csapatainak barátságos mérkőzésével kezdődött a bácskossuthfalvi labdarúgó klub jubileumi ünnepsége. Később a Sloboda veteránjai is összemérték erejüket, majd pedig a klub jelenlegi felnőtt csapata a TSC-t látta vendégül. Ez a meccs a Szuperligában szereplő vendégek nagyarányú győzelmével zárult, de a hazaiak ennek ellenére nem panaszkodtak. „Nagy megtiszteltetés volt játszani ellenük, mindannyian felnézünk rájuk” - mondta Bodó Ferenc, a Sloboda LK játékosa.

A nézők között több veterán játékos is figyelemmel kísérte a meccseket, köztük Kovács László is, aki 1981 től-1991 ig volt a Sloboda játékosa. „40 évet futballoztam, ami nagyon szép volt, ismét azt csinálnám, ha fiatal lennék. A 100 éves évforduló egy fantasztikus nap számomra is” - mesélte a  bácskossuthfalvi veterán játékos.

A Sloboda 1919-ben alakult meg Moravicai Atlétikai Club néven, kezdetben nem voltak sikereik és támogatóik, az edzéseken sokszor mezítláb és alsónadrágban rúgták a labdát, ha valaki elfáradt, lement a pályáról, pihent egyet, és később visszatért - mesélte Papp László helytörténész: „1973-tól 1983-ig tagjai a Bácskai ligának, ötször nyerték meg a Topolyai-kupát, négyszer nyerték meg a Topolyai-ligát, egyszer a Szabadkai-ligát. Ezek a sikerek fűzhetők hozzájuk.”

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója Bácskossuthfalván kezdte labdarúgó pályafutását. A falu szülöttjeként számára dupla öröm volt ez a nap - mondta. „Szeretnék gratulálni a Sloboda csapatának, mert egy klubnak fennállni 100 évet, az mögött nagyon sok munka van és sok ember, nagyon sok játékos. Ez egy nagyon szép dátum” - fejezti ki elismerését a TSC elnöke.

A Sloboda néhány évvel ezelőtt közel volt a megszűnéshez, de a TSC és a bácskossuthfalvi helyi közösség jóvoltából helyreálltak - mondta Szűcs Szilárd, a Sloboda klubelnöke: „A százéves évforduló számunkra nagyon szép ünnep. Nem sok klub van az országunkban, akik a 100 évet megélték. Reméljük, hogy a következő időkben is lesznek ilyen ünnepek és a klub továbbra is rendesen fog működni.”

A revümeccsek után ünnepi díszülés keretében emléklapokkal díjazták a klub legendás játékosait, munkatársait és támogatóit.

Bácskossuthfalva
Sloboda Labdarúgó Klub
TSC

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.