Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Juventus focitábor Topolyán

2019.06.27
13:40
2019.06.27
18:01
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a Juventus Camp Topolyán. Az eseménynek a TSC Labdarúgó Akadémia ad otthont. Az olasz Juventus táborában 125 gyerek vesz részt, és a torinóiak módszerei szerint edzenek.
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Az olasz Juventus mezeiben vonulnak a TSC Labdarúgó Akadémia pályáira a tábor résztvevői, akik egész Szerbiából érkeztek Topolyára.

Lackó Ármin, Nagybecskerek: „Szép ez a tábor, tetszik, passzolgatunk, rúgunk és sokat edzünk.”

Jurić Mervin, Palics: „Két éve focizok. Nagyon jó itt a tábor, sokat edzünk és mérkőzéseket is játszunk.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Két pályán zajlik a munka, korcsoportok szerint. Olasz és helyi edzők is foglalkoznak a gyerekekkel. Öt nap alatt tíz edzése van a résztvevőknek.

Latyák Arisztid, utánpótlásedző, TSC: „Én a legkisebbekkel foglalkozom. Itt az egy az egy, és a kettő a kettő elleni játékra, valamin a labda biztosságra helyezzük a hangsúlyt.”

Simone Vecchio, edző, Juventus FC: „A Juventus módszerét használjuk. Tudjuk, hogy egy hét alatt nem lehet az egész tudást átadni, de törekszünk, hogy a gyerekek minden szempontból fejlődjenek. Nagyon jó látni, hogy egy hét alatt is mennyit tudnak fejlődni.”

A Juventus szakmai csapata nagyon elégedett a TSC Labdarúgó Akadémia nyújtotta körülményekkel.

Carlo Buonopane, edző, Juventus FC: „Teljesen elégedettek vagyunk, köszönjük a partnerünknek, hogy ilyen fantasztikus helyszínt találtak Szerbiában. Az idén a partnerünk nagyon jó munkát végzett, mert 125-en vesznek részt a táborban.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A Juventus Camp célja, hogy a legjobb ifjúsági futballiskola legyen a világon.

Vladimir Barjaktarević, szerbiai szervező, Juventus Camp: „Itt mindenre figyelnek, a viselkedést a pályán és azon kívül és a csapatmunkát is. Egy játékos részt vehet augusztusban a Juventus vinovoi központjában megrendezésre kerülő táborban.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A TSC vezetősége elmondta, örülnek annak, hogy az akadémia megnyitásának és a csapataik kimagasló eredményének köszönve Topolyát választották a tábor megtartására.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ez az egész régió számára nagyon jó. Itt vannak a klubunk játékosai, de érkeztek résztvevők a környező falvakból, városokból, még külföldről is jöttek játékosok. Ez egy jó alkalom arra, hogy új barátságok alakuljanak ki, valamint a gyerekek megismerjék a külföldi edzőket és edzésmódszereket.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Az öt napos Juventus Camp pénteken ünnepélyes oklevélátadóval zárul a TSC Labdarúgó Akadémián.

Juventus Camp
Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.