Ugrás a tartalomra

Juventus focitábor Topolyán

2019.06.27
13:40
2019.06.27
18:01
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a Juventus Camp Topolyán. Az eseménynek a TSC Labdarúgó Akadémia ad otthont. Az olasz Juventus táborában 125 gyerek vesz részt, és a torinóiak módszerei szerint edzenek.

Az olasz Juventus mezeiben vonulnak a TSC Labdarúgó Akadémia pályáira a tábor résztvevői, akik egész Szerbiából érkeztek Topolyára.

Lackó Ármin, Nagybecskerek: „Szép ez a tábor, tetszik, passzolgatunk, rúgunk és sokat edzünk.”

Jurić Mervin, Palics: „Két éve focizok. Nagyon jó itt a tábor, sokat edzünk és mérkőzéseket is játszunk.”

Két pályán zajlik a munka, korcsoportok szerint. Olasz és helyi edzők is foglalkoznak a gyerekekkel. Öt nap alatt tíz edzése van a résztvevőknek.

Latyák Arisztid, utánpótlásedző, TSC: „Én a legkisebbekkel foglalkozom. Itt az egy az egy, és a kettő a kettő elleni játékra, valamin a labda biztosságra helyezzük a hangsúlyt.”

Simone Vecchio, edző, Juventus FC: „A Juventus módszerét használjuk. Tudjuk, hogy egy hét alatt nem lehet az egész tudást átadni, de törekszünk, hogy a gyerekek minden szempontból fejlődjenek. Nagyon jó látni, hogy egy hét alatt is mennyit tudnak fejlődni.”

A Juventus szakmai csapata nagyon elégedett a TSC Labdarúgó Akadémia nyújtotta körülményekkel.

Carlo Buonopane, edző, Juventus FC: „Teljesen elégedettek vagyunk, köszönjük a partnerünknek, hogy ilyen fantasztikus helyszínt találtak Szerbiában. Az idén a partnerünk nagyon jó munkát végzett, mert 125-en vesznek részt a táborban.”

A Juventus Camp célja, hogy a legjobb ifjúsági futballiskola legyen a világon.

Vladimir Barjaktarević, szerbiai szervező, Juventus Camp: „Itt mindenre figyelnek, a viselkedést a pályán és azon kívül és a csapatmunkát is. Egy játékos részt vehet augusztusban a Juventus vinovoi központjában megrendezésre kerülő táborban.”

A TSC vezetősége elmondta, örülnek annak, hogy az akadémia megnyitásának és a csapataik kimagasló eredményének köszönve Topolyát választották a tábor megtartására.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ez az egész régió számára nagyon jó. Itt vannak a klubunk játékosai, de érkeztek résztvevők a környező falvakból, városokból, még külföldről is jöttek játékosok. Ez egy jó alkalom arra, hogy új barátságok alakuljanak ki, valamint a gyerekek megismerjék a külföldi edzőket és edzésmódszereket.”

Az öt napos Juventus Camp pénteken ünnepélyes oklevélátadóval zárul a TSC Labdarúgó Akadémián.

Juventus Camp
Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.