Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kajak helyett evezőpad

2021-01-17
16:27
2021-01-17
17:18
Forrás
Pannon RTV
A téli időszakban sem tétlenkednek a magyarkanizsai Testvériség Kajakklub tagjai. A téli hónapokban elsősorban az állóképességük, valamint az erőnlétük fejlesztésére fektetik a hangsúlyt. A klub közel 60 tagot számlál.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A téli szünetben heti három alkalommal edzettek a legkisebb kajakosok is. Most ugyan nem szállnak vízre, azonban így is tömegesen járnak edzésre a gyerekek.

László Lejla, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Futunk, bemegyünk súlyozni, és néha sokat is futunk.”

A nyári kajakiskola nagyon sikeres volt Magyarkanizsán. Közel negyven gyerek járt az iskolába, akiknek a lelkesedése a téli időszakban sem hagyott alább.

László Gábor, edző, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „A téli edzések alkalmával természetesen nem evezünk, futás, ami most a lényeges, kint a szabadban rengeteget edzünk, most a vírus miatt különösen, de bent a teremben is elvégezzük a megfelelő gyakorlatokat, a kajak szimulátoron.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az idősebb korosztály sem tétlenkedik, Ladányi Lídiának tavaly két ezüstérmet is sikerült bezsebelnie az országos bajnokságon páros kategóriában, és jelenleg is keményen edz.

Ladányi Lídia, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „A téli szezonban nagyon sok a kondíció, a futás, a súlyzózás, az evezőgép használata, ami segít az állóképesség növelésében.”

Nagy Lara is folyamatosan gyűjti az érmeket.

Nagy Lara, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Az országos bajnokságot sikerült tavaly megnyernem 1000 méteren és 500 méteren is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tavaly jóval kevesebb versenyt szerveztek, ennek ellenére a magyarkanizsai kajakozók közül többen is kimagasló eredményeket értek el.

Apró István, vezetőedző, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Vannak országos bajnokaink, valamint több helyezést is szereztünk az országos bajnokságon, döntős helyezéseket, ami biztató a jövőre nézve, válogatott kerettagjaink vannak, akik bekerültek a válogatottba, és ez elég nagy feladatok elé állít bennünket az idén, ugyanis az ő edzéseiket délelőtt és délután is kell követni, tehát egy teljes napot elfog az edző munkájából.”

Az edző hozzátette, a legjobb fiatalokkal kora tavasszal egy edzőtáborba is szeretnének eljutni, hiszen az idei év folyamán több nagyobb versenyen is szeretnének részt venni.

Magyarkanizsa
Testvériség Kajaklub
téli
edzés
kajakiskola

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.