Ugrás a tartalomra

Kajak-kenu - öt magyar érem a délelőtti döntőkben

2021.05.16
15:28
2021.05.16
15:34
Forrás
MTI
A magyar versenyzők öt érmet, közte egy aranyat szereztek a szegedi kajak-kenu világkupa délelőtti döntőiben.

A délután záruló világkupán összesen 26 versenyszámban osztottak, illetve osztanak érmeket és 45 versenyző képviseli a magyar színeket. A viadal - amely az 5000 méteres finálékkal zárul - a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik a Maty-éren. 

A női C-2 500 méter hazai szempontból olimpiai válogató is volt, s mivel a Balla Virág, Takács Kincső duó ezüstérmes lett és ezzel ismét megelőzte a negyedikként záró Gönczöl Laura, Opavszky Réka kettőst, a győriek párosa már tokiói indulónak érezheti magát. A többi magyar érem a 200 méteres vegyes számokban született: a kajakosoknál Lucz Anna és Csizmadia Kolos nyert, Kiss Blanka és Apagyi Levente pedig harmadik lett, míg a kenusoknál Horányi Dóra és Fekete Ádám ezüst-, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán pedig bronzérmet szerzett.

kajak-kenu
világkupa
Szeged

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.