Ugrás a tartalomra

Kajak-kenu: Tomićevićet és Novakovićot az óbecsei községházán is megünnepelték

2017.09.01
19:53
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A csehországi Račice településen vasárnap véget ért kajak-kenu világbajnokságon a szerb csapatot képviselő sportolók három érmet gyűjtöttek be, ezek közül két versenyszámban óbecsei sportolók.

Három versenyszámban értek el dobogós helyezést a szerbiai kajakosok a csehországi Račicében megtartott kajak-kenu világbajnokságon. Két érem Óbecsére került, ebből egy arany Marko Tomićevićé, aki Milenko Zorićtyal 1000 méteren megnyerte a világbajnokságot. Ők tavaly ezüstérmesek lettek a riói olimpián.

Marko Tomićević, világbajnoki aranyérmes kajakos, Óbecse: „Az idén, amikor elsőként értünk célba, ráadásul ilyen különbséggel, olyan érzés volt, amelyért tényleg érdemes dolgozni. Most, hogy már tudjuk, milyen érzés ez, kellőképpen motiváltak vagyunk, hogy folytassuk tovább, és küzdjünk a többi aranyéremért az Európa-bajnokságon és reményeim szerint Tokióban 2020-ban.”

Marko Novaković Nebojša Grujićtyal 200 méteren harmadikként ért a célba. Bár jelenleg egy zimonyi klub tagja, sokat edz Óbecsén, ahol örömmel foglalkozik a gyerekekkel is. „Az a fontos, hogy barátkozzanak és egy ilyen közegben nőjenek fel, hogy ha nem is lesz mindegyikükből bajnok, de jó ember és jó sportoló váljon belőlük.”

A kiváló sportolókat a községházán fogadta Dragan Tošić polgármester. Az önkormányzatnak meglehetősen szűkösek a keretei, de az ígérik, hogy a jövőben nagyobb gondot fordítanak a sportág utánpótlás-nevelésére. „Először a fiatalabbakkal folyó alapozó munka feltételein kell javítanunk, ahol jó munkát végeznek. Ez kell ahhoz, hogy a jövőben ők is részt vehessenek ilyen versenyeken.”

Az óbecsei kajakosok legközelebb Belgrádban, a jövő évi Európa-bajnokságon szeretnének ismét dobogóra állni.

kajak
kenu
Óbecse

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.