Ugrás a tartalomra

Kajak-kenu vb - 18 éremmel zártak a magyarok, Szerbiának nem sikerült az éremszerzés

2021.09.19
17:19
2021.09.19
18:02
Forrás
Pannon RTV
18 éremmel zárta a magyar válogatott a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságot. Szerbia csapatának nem sikerült érmet szereznie a világversenyen. Zdelar 21 századdal maradt le a dobogóról.

Vasárnap délután az 5000 méteres döntőkkel zárult a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság. A magyar válogatott tagjai a leghosszabb távon a négy döntőből hármat megnyertek.

A kajakosoknál Kőhalmi Emese és Noé Bálint is győzött, míg a férfi kenusoknál Adolf Balázs lett a világbajnok, Kisbán Zsófia másodikként ért célba a nőknél.

A délelőtti futamokban is jól szerepeltek a magyar sportolók: egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek. A magyar küldöttség 18 dobogós hellyel, hat elsővel, nyolc másodikkal és négy harmadikkal zárta a vb-t.

A szerb csapat 4 tagja szerepelt a vasárnapi döntőkben. A legjobb eredményt Bojan Zdelar érte el, aki kajak 500 méteren negyedik lett a döntő futamban.

Strahinja Stefanović kajak 200 méteren hetedik lett, míg Milica Novaković 500 méteren, Bedecs Krisztina pedig 5000 méteren nyolcadikként ért célba. A szerb versenyzők 8 fináléban eveztek a világbajnokságon, de nem sikerült érmet szerezniük.

kajak-kenu VB

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.