Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kajakkal a Dunán - árral szemben a környezetvédelemért

2021.04.27
21:16
2021.04.29
13:05
Forrás
Pannon RTV
Két magyar fiatal, Varga Richárd és Kiss Klaudia felfelé evez a Dunán, a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig. Csütörtökön délután értek a Duna Hertelendyfalvához legközelebbi szakaszához, ahol már a Pannon RTV csapata is várta őket.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Két bátor, kalandra vágyó magyarországi fiatal a Fekete-tengertől felfelé evezve a Dunán szeretnék elérni a folyó németországi forrását. Az utat komoly tervezés előzte meg – mondta a túrát szervező Varga Richárd. A napi szakaszok csaknem 30 kilométert tesznek ki, de ez nagyban függ az időjárástól. Eveztek hóviharban, esőben, napsütésben, de a szél az, amely legjobban hátráltatja a haladást.

Kiss Klaudia egyetemista korában csöppent bele egy kajakos baráti társaságba. Biztatásukra túravezetői tanfolyamot végzett el. Varga Richárddal közösen vállalta az út megpróbáltatásait. 

A kajakosok máris hosszú úton vannak túl. 1150 kilométer után Hertelendyfalván látta őket vendégül a helyi Varga család. A Duna-menti hétvégi házukban szívesen látják az erre járó külföldieket, hagyományos ételekkel vendégelik meg őket. Az al-dunai pihenő ugyan nem volt az útiterv része, mégis jó esett a megfáradt vízitúrázóknak.

A kajakozók a hertelendyfalvi bukovinai tájház és a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházát is megtekintették, ahol a vendégfogadók szállást is biztosítottak számukra.

kajak
Duna
felfelé
Hertelendyfalva
Varga Richárd
Kiss Klaudia
Fekete-tenger
Fekete-erdő

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű