Ugrás a tartalomra

Kangoo jumps, fittball, aka fitness Topolya főterén

2021.06.27
08:43
2021.06.27
18:20
Forrás
Pannon RTV
Megtelt a topolyai főtér a mozgás szerelmeseivel. Harmadik alkalommal rendezték meg a Fitness napot, amelynek mottója: A legfontosabb az egészség. A szervezők olyan mozgásformákkal készültek, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhattak.

A nagy meleg ellenére számos sportolni vágyó döntött úgy, hogy szombat délután kilátogat Topolya főterére és olyan hobbi sportokat próbál ki, mint amilyen a kangoo jumps, a fittball vagy az aka fitness. Bárki beállhatott és együtt edzhetett a trénerekkel. Az eseménynek humanitárius jellege is volt. A tombolából és adományokból befolyt összeget a topolyai Bethesda Szeretetszolgálat javára ajánlották fel.

Huber Varmuzsa Anikó, a Bethesda Szeretetszolgálat gyógypedagógusa: „Nekünk a mindennapi életünknek a napköziben része a sport. Tehát mindennapos tevékenység. Versenyezni is tudunk, mindenki tudja a saját képességeit. Úgyhogy igazán fontos, hogy megőrizzük a fittségünket, hogy megőrizzük a sport szeretetét.”

Az eseményre családok is kilátogattak. Az anyukák gyermekeikkel együtt is edzettek, hiszen a programokat úgy állították össze, hogy mindenki számára könnyen követhető legyen.

Jovicsics Hella: „Fantasztikus volt az edzés. Bogiról az edzőről tudni illik, hogy egy tökéletes edző. Kicsiknek, nagyoknak teljesen végig követhető.”

Dr. Herbut Elvira a 2019-es év határon túli háziorvosa néhány éve foglalkozik testépítéssel. Ő is bemutatkozott az eseményen. Példájával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy soha sem késő elkezdeni sportolni.

„Nagyon sok sportág van itt, és én örülök, legalább az emberek akármilyen sporttal is csak foglalkozzanak. Szeretném bemutatni, hogy lássák, hogy ez milyen fajta sport.”

Barna Boglárka az egyik szervező elmondta, a résztvevők azért jönnek, hogy minél több mozgásformát kipróbálhassanak és döntsenek, hogy melyikkel szeretnének foglalkozni a jövőben.

„Egyre több ember nyit a sport felé. Mindenkinek más sport felel meg, de úgy vettük észre, hogy a fitnesz és az aerobik felé is egyre jobban nyitnak az emberek.”

A topolyai sportnapot a korábbi években tavasszal szervezték meg. A járványügyi helyzet miatt idén nyárra tolódott ki az esemény. A tervek szerint jövőre ismét tavasszal lesz a rendezvény.

Topolya
Fitness
Dr. Herbut Elvira
Barna Boglár
Fitness nap

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.