Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Kangoo jumps, fittball, aka fitness Topolya főterén

2021.06.27
08:43
2021.06.27
18:20
Forrás
Pannon RTV
Megtelt a topolyai főtér a mozgás szerelmeseivel. Harmadik alkalommal rendezték meg a Fitness napot, amelynek mottója: A legfontosabb az egészség. A szervezők olyan mozgásformákkal készültek, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhattak.
Pannon RTV/Gál Hermina

A nagy meleg ellenére számos sportolni vágyó döntött úgy, hogy szombat délután kilátogat Topolya főterére és olyan hobbi sportokat próbál ki, mint amilyen a kangoo jumps, a fittball vagy az aka fitness. Bárki beállhatott és együtt edzhetett a trénerekkel. Az eseménynek humanitárius jellege is volt. A tombolából és adományokból befolyt összeget a topolyai Bethesda Szeretetszolgálat javára ajánlották fel.

Huber Varmuzsa Anikó, a Bethesda Szeretetszolgálat gyógypedagógusa: „Nekünk a mindennapi életünknek a napköziben része a sport. Tehát mindennapos tevékenység. Versenyezni is tudunk, mindenki tudja a saját képességeit. Úgyhogy igazán fontos, hogy megőrizzük a fittségünket, hogy megőrizzük a sport szeretetét.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az eseményre családok is kilátogattak. Az anyukák gyermekeikkel együtt is edzettek, hiszen a programokat úgy állították össze, hogy mindenki számára könnyen követhető legyen.

Jovicsics Hella: „Fantasztikus volt az edzés. Bogiról az edzőről tudni illik, hogy egy tökéletes edző. Kicsiknek, nagyoknak teljesen végig követhető.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Dr. Herbut Elvira a 2019-es év határon túli háziorvosa néhány éve foglalkozik testépítéssel. Ő is bemutatkozott az eseményen. Példájával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy soha sem késő elkezdeni sportolni.

„Nagyon sok sportág van itt, és én örülök, legalább az emberek akármilyen sporttal is csak foglalkozzanak. Szeretném bemutatni, hogy lássák, hogy ez milyen fajta sport.”

Barna Boglárka az egyik szervező elmondta, a résztvevők azért jönnek, hogy minél több mozgásformát kipróbálhassanak és döntsenek, hogy melyikkel szeretnének foglalkozni a jövőben.

„Egyre több ember nyit a sport felé. Mindenkinek más sport felel meg, de úgy vettük észre, hogy a fitnesz és az aerobik felé is egyre jobban nyitnak az emberek.”

A topolyai sportnapot a korábbi években tavasszal szervezték meg. A járványügyi helyzet miatt idén nyárra tolódott ki az esemény. A tervek szerint jövőre ismét tavasszal lesz a rendezvény.

Topolya
Fitness
Dr. Herbut Elvira
Barna Boglár
Fitness nap

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.