Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Kanizsa Úszóklub legjobbjait fogadta a polgármester

2021.09.27
14:03
2021.09.27
15:46
Forrás
Pannon RTV
Összesítésben is kiemelkedő eredményeket ért el az idei szezonban a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub, de tagjai külön-külön is számos éremmel, serleggel gazdagodtak.

Négy országos bajnoki helyezést, öt ezüstérmet, három bronzérmet és két negyedik helyezést értek el. A sikeres úszókat, edzőiket és a klub elnökét ma Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A klub legeredményesebb versenyzője Muhi Ádám, aki az idén összesítésben negyedik helyet ért el. A lányok közül pedig Magosi Réka bizonyult a legjobbnak, aki elmondta: „A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy a Kanizsai Maratonon a legjobb lány lettem. Azon kívül sok versenyen voltunk és sok eredmény született. Annyira nagy nem, de ez az országos harmadik hely a legvégén esetleg.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Kanizsa Úszóklub az idei évben összesítésben országos első helyezést ért el. 2011-es megalakulásuk óta már hetedik alkalommal érdemelték ki az eredményt.

Dragan Aćić klubelnök: „A legnagyobb eredmény az országos első hely, amit sikerült elcsípnünk. Ugyebár nagy neveket hagytunk magunk mögött, mint a becsei úszóklub, a Vojvodina úszóklub, a szabadkai úszóklub, a belgrádi úszóklub. Ezek tényleg nagyon nagy nevek, náluk országos bajnokok vannak, többszörös válogatottak és erre vagyunk a legbüszkébbek, hogy ilyen fiatalokkal ezt sikerült nyernünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai önkormányzat éves szinten támogatja a községbeli sportklubokat, így az úszóklubot is. A polgármester, Fejsztámer Róbert elmondta, dolgoznak azon, hogy a fiatal sportolók a téli időszakban is megfelelő körülmények között edzhessenek: „Mindenféleképp egy ösztönző erő számunkra, hogy minél előbb megcsináljuk azokat a turisztikai fejlesztéseket, amin belül majd nagyobb úszómedencék is lesznek, hiszen az eredmények és a díjak azt vetítik előre, hogy érdemes ebbe a sportágba infrastrukturálisan is befektetni.”

A fogadás során a úszóklub tagjai, vezetői ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól.

Kanizsa Úszóklub
úszás
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
fogadás
polgármester

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.