Ugrás a tartalomra

A Kanizsa Úszóklub legjobbjait fogadta a polgármester

2021.09.27
14:03
2021.09.27
15:46
Forrás
Pannon RTV
Összesítésben is kiemelkedő eredményeket ért el az idei szezonban a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub, de tagjai külön-külön is számos éremmel, serleggel gazdagodtak.

Négy országos bajnoki helyezést, öt ezüstérmet, három bronzérmet és két negyedik helyezést értek el. A sikeres úszókat, edzőiket és a klub elnökét ma Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

A klub legeredményesebb versenyzője Muhi Ádám, aki az idén összesítésben negyedik helyet ért el. A lányok közül pedig Magosi Réka bizonyult a legjobbnak, aki elmondta: „A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy a Kanizsai Maratonon a legjobb lány lettem. Azon kívül sok versenyen voltunk és sok eredmény született. Annyira nagy nem, de ez az országos harmadik hely a legvégén esetleg.”

A Kanizsa Úszóklub az idei évben összesítésben országos első helyezést ért el. 2011-es megalakulásuk óta már hetedik alkalommal érdemelték ki az eredményt.

Dragan Aćić klubelnök: „A legnagyobb eredmény az országos első hely, amit sikerült elcsípnünk. Ugyebár nagy neveket hagytunk magunk mögött, mint a becsei úszóklub, a Vojvodina úszóklub, a szabadkai úszóklub, a belgrádi úszóklub. Ezek tényleg nagyon nagy nevek, náluk országos bajnokok vannak, többszörös válogatottak és erre vagyunk a legbüszkébbek, hogy ilyen fiatalokkal ezt sikerült nyernünk.”

A magyarkanizsai önkormányzat éves szinten támogatja a községbeli sportklubokat, így az úszóklubot is. A polgármester, Fejsztámer Róbert elmondta, dolgoznak azon, hogy a fiatal sportolók a téli időszakban is megfelelő körülmények között edzhessenek: „Mindenféleképp egy ösztönző erő számunkra, hogy minél előbb megcsináljuk azokat a turisztikai fejlesztéseket, amin belül majd nagyobb úszómedencék is lesznek, hiszen az eredmények és a díjak azt vetítik előre, hogy érdemes ebbe a sportágba infrastrukturálisan is befektetni.”

A fogadás során a úszóklub tagjai, vezetői ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól.

Kanizsa Úszóklub
úszás
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
fogadás
polgármester

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.