Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Kanizsa Úszóklub legjobbjait fogadta a polgármester

2021.09.27
14:03
2021.09.27
15:46
Forrás
Pannon RTV
Összesítésben is kiemelkedő eredményeket ért el az idei szezonban a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub, de tagjai külön-külön is számos éremmel, serleggel gazdagodtak.

Négy országos bajnoki helyezést, öt ezüstérmet, három bronzérmet és két negyedik helyezést értek el. A sikeres úszókat, edzőiket és a klub elnökét ma Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A klub legeredményesebb versenyzője Muhi Ádám, aki az idén összesítésben negyedik helyet ért el. A lányok közül pedig Magosi Réka bizonyult a legjobbnak, aki elmondta: „A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy a Kanizsai Maratonon a legjobb lány lettem. Azon kívül sok versenyen voltunk és sok eredmény született. Annyira nagy nem, de ez az országos harmadik hely a legvégén esetleg.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Kanizsa Úszóklub az idei évben összesítésben országos első helyezést ért el. 2011-es megalakulásuk óta már hetedik alkalommal érdemelték ki az eredményt.

Dragan Aćić klubelnök: „A legnagyobb eredmény az országos első hely, amit sikerült elcsípnünk. Ugyebár nagy neveket hagytunk magunk mögött, mint a becsei úszóklub, a Vojvodina úszóklub, a szabadkai úszóklub, a belgrádi úszóklub. Ezek tényleg nagyon nagy nevek, náluk országos bajnokok vannak, többszörös válogatottak és erre vagyunk a legbüszkébbek, hogy ilyen fiatalokkal ezt sikerült nyernünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai önkormányzat éves szinten támogatja a községbeli sportklubokat, így az úszóklubot is. A polgármester, Fejsztámer Róbert elmondta, dolgoznak azon, hogy a fiatal sportolók a téli időszakban is megfelelő körülmények között edzhessenek: „Mindenféleképp egy ösztönző erő számunkra, hogy minél előbb megcsináljuk azokat a turisztikai fejlesztéseket, amin belül majd nagyobb úszómedencék is lesznek, hiszen az eredmények és a díjak azt vetítik előre, hogy érdemes ebbe a sportágba infrastrukturálisan is befektetni.”

A fogadás során a úszóklub tagjai, vezetői ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól.

Kanizsa Úszóklub
úszás
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
fogadás
polgármester

Most

14:52, Frissítve: 14:57

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.

Népszerű