Ugrás a tartalomra

A Kansas City Chiefs nyerte a Super Bowlt

2024.02.12
12:29
Forrás
Nemzeti Sport
A San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs összecsapása csak hosszabbítás után dőlt el.

Lezajlott a Super Bowl, a világ egyik legnépszerűbb, és a televízióban leginkább követett sporteseménye. A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság döntőjében a Kansas City Chiefs hosszabbítás után 25–22-re legyőzte a San Francisco 49erst, ezzel megvédte bajnoki címét. Tovább épül a dinasztia vagy hosszú idő után újra felér a csúcsra a 49ers? – előzetesen ez volt az 58. Super Bowl legnagyobb kérdése. A Kansas City Chiefs tehát öt idény alatt harmadszor nyerte meg a Super Bowlt, 2005 óta először védett címet, Patrick Mahomes pedig három gyűrűnél és két alapszakasz MVP-címnél tart, vitathatatlanul csatlakozott a sportág legnagyobbjai közé. A San Francisco 49ersnek pedig 2013 és 2020 után ezúttal sem jött össze, így hiába az NFL történetének egyik legsikeresebb csapata, ebben az évezredben még nem tudott bajnoki címet nyerni.

nfl
Kansas City Chiefs
super bowl

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.