Ugrás a tartalomra

Kapás döntős, Hosszú 13. 200 méter pillangón

2022.06.21
20:23
2022.06.21
22:53
Forrás
MTI
A címvédő Kapás Boglárka a nyolcadik idővel pont bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe, Hosszú Katinka pedig a 13. helyen végzett a budapesti Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként a háromszoros olimpiai bajnok ugrott medencébe, a 33 éves klasszis - aki a 2017-es hazai rendezésű vb óta először úszta ezt a számot világversenyen - délelőtti teljesítményén (2:11.22) ugyan javítani tudott, de 2:10.64 perces idejével nem volt esélye a fináléba kerülésre.

Hosszú az elődöntő után az M4 Sportnak azt mondta, tudta, hogy a 200 pillangó a leggyengébb száma, ennek ellenére nem örül, hogy nem sikerült beverekednie magát a fináléba.

"Nem vagyok százszázalékos formában, de remélem, a 400 vegyes jól sikerül majd" - értékelt.

A címvédő Kapás szokásához híven a hajrájában bízott, ráadásul az övé volt az erősebb futam, 2:07.89 perces idejével azonban éppen becsúszott a fináléba.

"Brutális volt bejönni ide, jó érzés ilyen közönség előtt úszni. Mindent beleadtam, mert tudtam, hogy erre van szükségem. Erős idők születtek, nagyon örülök, hogy 2:08 percen belüli idővel értem célba" - fogalmazott Kapás, akit a felkészülés során sokáig derékfájdalom hátráltatott.

A leggyorsabb a kanadai tehetség, Summer McIntosh volt: a 15 éves tengerentúli versenyző 2:05.79 perces junior világcsúccsal zárt összesítésben az élen.

Kapás Boglárka
Hosszú Katinka
pillangó
úszás
vizes vb

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.