Ugrás a tartalomra

Katalán asztaliteniszezők edzenek Zentán

2018.05.05
09:34
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Katalán Szövetség serdülőkorosztályának legjobbjait fogadta a Zentai Asztalitenisz Klub egy edzőtáborba. Az egy hét mindkét együttesnek remek felkészülési lehetőség az előttük álló mérkőzésekre.

Hétfő óta Zentán edzőtáborozik 3 kis pionír, illetve 3 serdülő korosztályú katalán asztaliteniszező, akik edzőjükkel, Fehér Gabriellával érkeztek a Tisza-menti városba. Edzőjüknek nem ismeretlen a terep, hiszen egykoron ő is ebben az asztalitenisz klubban kezdte a pályafutását.

Fehér Gabriella 11 éve költözött ki Barcelonába, ahol folytatta asztaliteniszező karrierjét. Most a serdülőkorosztály legjobbjaival tért vissza Zentára. „Ők Katalóniában és Spanyolországban is a serdülőkategóriában a legjobb játékosok, valamint a fiatalkorú serdülők, ami mini kadet lenne. Második helyezettünk van itt Zentán.”

A zentai játékosoknak is sokat segít a felkészülésben ez az edzőtábor. Elmondták, hogy az előttük álló három meccsnek nagy tétje van. Tóth Éva, játékos, Zentai Asztalitenisz Klub: „Jelenleg a 7. helyen állunk, és ha ezt a hármat megnyerjük, akkor remélem, egy hatodik helyet bebiztosítunk magunknak.”

A zentai asztaliteniszezők megállják a helyüket a mezőnyben. Jelen vannak a Szuperligában, a Vajdasági Ligában, valamint a helyi községi ligában is.  Herédi Krisztián, elnök, Zentai Asztalitenisz Klub: „A Szuperligában erősen a középmezőnyben vagyunk. Örömmel jelenthetem be, hogy a férfi csapat a Vajdasági Második Ligát megnyerte, illetve különböző korosztályos versenyeken sikeresen szerepelünk. Bronzérmeket, ezüst és aranyérmeket is szintén hoztunk haza.”

Az edzőtáborba Czegledi Rudolf is ellátogatott. Zenta polgármestere elmondta, az, hogy itt táboroznak a katalán serdülők legjobbjai, szakmai elismerés a zentai klubnak.

Zenta
asztalitenisz
katalán
Fehér Gabriella

Most

13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.