Ugrás a tartalomra

Kecskemét lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát, a vajdasági Zboray Viktória harmadik lett

2023.10.01
20:12
2023.10.01
20:39
Forrás
Pannon RTV
Utolérhetetlen volt Tóth Tamara Galaxy lovával Szilvásváradon.

Kecskemét lovasa, Tóth Tamara Galaxy lovával lett a 16. Nemzeti Vágta bajnoka. Az idei Nemzeti Vágtán is több versenyszám volt. A vajdasági Adorján képviseletében Zboray Viktória a döntőben a harmadik lett. A fogatok vágtája, a jótékonysági sztárfutam, és a nemzetközi futam is szórakoztatta a nézőket a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

Utolérhetetlen volt Galaxy a 16. Nemzeti Vágtán Szilvásváradon. Lovasa, Tóth Tamara fölényesen nyerte a 16. Nemzeti Vágtát, ezáltal Kecskemét a dobogó első fokára léphet. „A nehézség az új pálya volt, új futam a nagyok között.”

Az Adorján színeiben lovagló Zboray Viktória Liciino London nevű lovával harmadikként ért célba.

A Nemzeti Vágtát ezúttal Szilvásváradon szervezték meg. Ez a pálya nehezebb és technikásabb volt a már megszokott Hősök teréhez képest. Idén is megtartották a Kishuszár Vágtát. Itt Rozs Anna Júlia lova, Nárcisz nyert. „Egyáltalán nem volt könnyű, mert volt egy elég erős ellenfelem. Nagyon szeret futni, az biztos.”

A nemzetközi futamon ezúttal négyen indultak. Elsőként ért a célba Bahreini Királyság által nevezett ló. A Horvátországot képviselő Neapolitano Nimród, és lovasa Tena Belčić pedig második lett.

Nemzeti Vágta
Zboray Viktória
Tóth Tamara

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.