Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kenyából és Ugandából is érkeztek versenyzők az adai Delfin Úszókupára

2022.08.06
12:24
2022.08.06
16:05
Forrás
Pannon RTV
25. alkalommal szervezték meg a Delfin Nemzetközi Úszóversenyt az adai Adica Üdülőközpontban.

Az adai Ürményi Dávid fiatalkora ellenére már igazán gyakorlottan szelte a vizet, hiszen nem először vett részt a megmérettetésen. Most mellúszásban indult. „Jól sikerült a mai úszás. Harmadszor veszek részt a Delfin Kupán. A technikámon még lehetne javítani.”

Tili Panna már 7 éve, vagyis 6 éves kora óta erősíti a magyarországi Siklósi SE úszócsapatát. „Nagyon szeretem ezt a versenyt, jó a hangulat. Ez egyfajta felkészülés.”

A Siklósi Sportegyesület 70 éves múltra tekint vissza. A kezdetektől aktív résztvevője a Delfin Kupának. Tóth Péter, úszóedző, Siklósi SE, Magyarország: „Nekem ugyan ez az első versenyem, de most vettük át a 25. emlékplakettünket, aminek nagyon örültünk. A csapatot most hat úszónk képviseli. Elég széles spektrumban úszunk, minden számban és váltóban is indulunk.”

Magyarországról a Harkányi Diáksport Egyesület Úszószakosztályának tehetségei már több ízben előkelő díjakat zsebelhettek be Adán. Nemes János, edző: „11 versenyzővel érkeztünk. Már a kezdetek óta, már 25 éve itt vagyunk minden évben, szeretünk idejönni, hiszen szép környezet van és egy jól működő verseny, egy gyorsverseny, fontos a sikerélmény.”

Tóth Ádám már 10 éve bontogatja szárnyait az adai Delfin Úszóklubban. Idén pillangóúszásban állt rajthoz, mindemellett pedig csapatkapitányként is kivette a részét a versenyzésből. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy csapatkapitány is vagyok, tudom vezetni és navigálni a gyerekeket. A színvonal magas, nagyon sok helyről jönnek, Boszniából, Horvátországból, Szerbia, Vajdaság minden területéről.”

Hat országból összesen 310 versenyző állt rajthoz, az úszás különböző kategóriáiban, egyebek mellett mell- és pillangóúszásban, de váltó is színesítette a versenyt. Radovan Tešić, a verseny szervezője, az adai Delfin Úszóklub elnöke: „Minden kategóriában úsznak a versenyzők, a szerb úszószövetség szabályzata szerint. Kétévente változnak a kategóriák, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a szenior korosztályig, tehát minden korosztály le van fedve.”

Ada község nemzetközileg is meghatározó versenye több magánszemély és cég, valamint az adai önkormányzat támogatásával valósult meg.

Delfin Úszókupa
úszás
Delfin Kupa
Ada
Adica

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű