Ugrás a tartalomra

Készülnek a Nemes fivérek a birkózó vb-re

2019.09.09
16:14
2019.09.09
17:17
Forrás
Pannon RTV
Gőzerővel készülnek a Nemes fivérek a szombaton rajtoló birkózó világbajnokságra.

A szerb színekben versenyző zentai testvérpáros éremesélyesként utazik Kazahsztánba. A szerbiai válogatott tagjai ma délelőtt még Nagybecskereken edzettek, a birkózók repülőgépe éjfél után pár perccel indul Nur-Szultanba.

Laza labdás bemelegítéssel indult a szerbiai birkózó válogatott utolsó itthoni edzése a kazahsztáni vb előtt. A fiúk a folytatásban a fogásokat és a dobásokat is gyakorolták. A válogatott legnagyobb éremesélyese ezúttal is a zentai Nemes Viktor, aki két éve világbajnok lett Párizsban, tavaly pedig bronzéremmel zárta a vb-t.

Nemes Viktor, válogatott birkózó, Szerbia: „Az utolsó két évi világbajnoki szereplésem is azt mutatja, hogy ott a helyem az érmesek között. Én úgy gondolom, hogy most is így van, de nekem a legfőbb cél, hogy megszerezzem az olimpiai normát, hiszen még ez hiányzik az érmek közül, egy olimpia érem, úgyhogy ez a legfőbb cél, de úgy gondolom, képes vagyok arra is, hogy érmet szerezzek.”

Viktor testvére, Máté is keményen készül a világbajnokságra. A birkózó jó formában van, nemrég bronzéremmel tért haza az Európa Játékokról.

Nemes Máté, válogatott birkózó, Szerbia: „A súlycsoportomban olyan 45-50 versenyző lesz. Úgy gondolom, hogy ebből olyan 7-10 versenyző, akik közül bárki lehet érmes, vagy még több is. Az az igazság, hogy az embernek milyen napja van, mennyire fekszenek az ellenfelek, mert van, aki olyan kellemetlen, hogy nem tudja legyőzni a másik.”

A kazahsztáni birkózó világbajnokság szombaton veszi kezdetét. A szerbiai válogatott színeiben a Nemes fivérek mellett, Kolompár Szebasztián, Aleksa Erski és Mihail Kajaja lépnek majd szőnyegre.

birkózás
világbajnokság
Nemes Máté
Nemes Viktor

Most

Népszerű