Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Készülnek a tavaszi idényre a Nyers István Labdarúgó Akadémián

2022.01.26
12:18
2022.01.26
16:54
Megkezdődtek az edzések a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémián. A fiatalok számára kialakított program szerint készülnek a tavaszi idényre. Az akadémia növendékeinek hetente nyolc edzése van.

A több mint 120 gyermekkel 7 edző foglalkozik. Folyik az edzés a műfüves futballpályán, a fiatalokat és az edzőket sem a hideg, sem a havas pálya nem tántorítja el a munkától. Közös bemelegítés, majd edzés szerb és magyar nyelven egyaránt. A kishegyesi Utasi Tamás 2011-ben csatlakozott az akadémiához, most az U19-es csapatot erősíti. „Nagyon örülök neki, hogy szerb csapattársaim is vannak, mert olyan helyen nőttem fel én is, ahol sok magyar van, és nem tudtam megtanulni szerbül, amit itt próbálok és gyakorolok, hogy érvényesülni tudjak. Évről évre jobbak a körülmények, és most nagyon örülünk ennek a műfüves pályának.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tavaszi idényre való felkészülést egy fizikai felmérés előzte meg. Az eredmények alapján alakították ki az edzésprogramokat.

Kiss Róbert, erőnléti edző, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Heti öt pálya edzésünk, majd heti három edzőtermi edzésünk van. Ebből egy erőfejlesztési edzés, egy sérülés megelőzési edzés és egy robbanékonyság-fejlesztő edzés, és ezeket kombináljuk. Úgy lenne tökéletes, ha ezt az edzőtermi edzés előtt csináljuk, de az időjárás nem engedi.”

Az edző kiemelte, elégedettek az őszi szezon végeredményével, viszont a tavaszi mérkőzésekre igyekeznek sokkal jobban felkészülni. Cél, hogy a korcsoportok a lehető legtovább jelen legyenek a mérkőzéseken. A hétvégén egyébként már sor kerül az első felkészülési mérkőzésre is.

Tóthfalu
Nyers István Labdarúgó Akadémia
U19

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.