Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Julie Jacobson

Két magyar gyorskorcsolyázó a döntőben, az éremre azonban még várni kell

2018.02.17
15:06
2018.02.17
23:57
Forrás
Pannon RTV
A szegedi Jászapáti Petra, valamint Liu Shaolin Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázó is döntőbe jutott a phjongcsangi téli olimpia mai napján.

A szegedi Jászapáti Petra a női 1500 méter elődöntőjéből második helyen jutott a fináléba, ott pedig a pontszerző, 6. helyet szerezte meg. Liu Shaolin Sándor a selejtezőt, a negyeddöntőt és az elődöntőt is sikerrel vette 1000 méteren, a döntőben azonban ütközött, és harmadmagával együtt kicsúszott. Végül az 5. helyen ért célba, de a bírók szabálytalannak látták az esetnél, és kizárták.

Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

A női 1500 méteres döntőt a dél-koreai Minyeong Choi nyerte, a férfi 1000 méteres távon pedig a kanadai Samuel Girard lett az olimpiai bajnok.

Az alpesi sízők női szuperóriás-műlesiklásában hatalmas meglepetésre, a cseh hódeszkás, Ester Ledecka nyerte meg az olimpiai bajnoki címet, aki kölcsönkapott síléccel indult a versenyen.

Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

A műkorcsolyázók férfi egyéni versenyében a japán Hanju Juzuru megvédte olimpiai bajnoki címét. A 23 éves versenyző az első, akinek ez az 1952-es oslói játékok óta sikerült, egyúttal ő gyűjtötte be a történelem ezredik téli olimpiai aranyérmét.

Az ezüstöt honfitársa, Shoma Uno nyerte, a dobogó harmadik lépcsőfokára pedig a spanyol Javier Fernandez léphetett.

Tanjug/AP Photo/Morry Gash

A síakrobatika slopestyle számában a svájci Sarah Höfflin győzött, a sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos futamában pedig a szlovák Anasztazija Kuzmina diadalmaskodott, akinek ez volt a harmadik érme Phjongcsangban, ugyanakkor pályafutása harmadik olimpiai aranyérmével Szlovákia legeredményesebb sportolójává lépett elő.

Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

A női sífutók 4x5 kilométeres váltó versenyét Norvégia nyerte. A norvég váltóban helyet kapott Marit Björgen is, aki hetedik olimpiai aranyérmével, összességében tizenharmadik olimpiai érmével, minden idők legeredményesebb sífutójává vált.

Liu Shaolin Sándor
Phjongcsang 2018
Jászapáti Petra

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.