Ugrás a tartalomra

Kétgólos előnyben a Ferencváros

2021.07.21
07:10
2021.07.21
07:37
Forrás
Pannon RTV
A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén. Szerbia képviselője a BL-ben, a Crvena zvezda ma Kazahsztánban lép pályára.

Ebben a kiírásban egyértelműen a legjobb első félidejét játszotta a tavaly csoportkörös Ferencváros és már a tizedik percben kis híján megszerezte a vezetést, de Uzuni lövése a keresztlécen csattant. Az előző körben a koszovói FC Pristina elleni visszavágón triplázó albán támadónak a 25. percben már összejött a gól, ekkor Ryan Mmaee gyönyörű passzát értékesítette.

A házigazdák uralták az összecsapást, és a tavalyi selejtezőkön is villogó Nguen Tokmac látványos lövésével megduplázták előnyüket.

A fordulást követően is a magyar bajnokcsapat futballozott fölényben, de a nagy helyzetek ezúttal - egy Mmaee-fejest leszámítva - elmaradtak. A vendégek a kapura nem jelentettek komoly veszélyt, ráadásul a 91. percben még nehezebb helyzetbe kerülhettek volna a továbbjutás szempontjából, hiszen egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Ferencváros, de Uzuni lövését védte a kapus.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában.

A Crvena zvezda ma 16 órától Kazahsztánban játssza első mérkőzését a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A szerb csapata ellenfele a Kairat Almaty együttese lesz. Dejan Stanković, a belgrádiak vezetőedzője 25 fős kerettel utazott el a mérkőzésre. Annak ellenére, hogy a Zvezdát tartják esélyesebbnek a továbbjutásra nem lesz könnyű dolga, mert a kazah csapat jó formában van, mivel náluk nagyban zajlik a bajnokság és az előző 10 mérkőzésükön 9 győzelem és egy döntetlen a mérlegük.

Bajnokok Ligája-selejtező
Ferencváros
labdarúgás

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.