Ugrás a tartalomra

Kezdődik a 44. Dakar-rali

2022.01.01
08:39
Forrás
hirado.hu
A szombati dzsiddai prológgal megkezdődik a 44. Dakar-rali, melynek során 12 gyorsasági szakaszon, január 14-ig versenyeznek a legőrültebb motorosok, quadosok, autósok és kamionosok Szaúd-Arábiában.

A kamionosok között két anyaországi, míg a motorosok mezőnyében két határon túli magyar versenyzőnek, köztük a szabadkai Saghmeister Gábornak is szurkolhatunk a világ legnehezebb tereprali-viadalán. A Dakar-rali ezúttal nyitófutama lesz a terepralisok világbajnoki sorozatának, amelyet első alkalommal rendeznek meg 2022-ben, a Nemzetközi Automobil Szövetség döntése nyomán. A vb-sorozatban további négy viadal szerepel még. A 2022-es Dakaron egyetlen pihenőnap lesz, január 7-én a szaúdi fővárosban, Rijádban. A leghosszabb gyorsasági szakaszt január 4-én rendezik, ennek során 465 kilométert kell majd megtenniük a résztvevőknek a sivatagban.

Dakar-rali
Dakar Rali
Saghmeister Gábor

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.