Ugrás a tartalomra

Kezdődik az oroszországi labdarúgó világbajnokság

2018.06.14
06:42
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Mától egészen július közepéig minden a labdarúgásról szól. Kezdődik a foci világbajnokság Oroszországban. A tornán 32 csapat vesz részt, amelyek között 8 év után ismét ott van Szerbia.

Az esemény mindenképpen különlegesnek ígérkezik, mivel a négy évvel ezelőtt bevezetett gólvonal-technológia után ezúttal már videobírót is használnak majd a játékvezetők, és ennek debütálását óriási érdeklődés övezi. A vb 64 találkozóját 11 város 12 stadionjában bonyolítják le. A létesítmények közül kilenc új, a másik hármat pedig felújították és kibővítették. A legnagyobb a 81 000 néző befogadására alkalmas moszkvai Luzsnyiki Stadion.

Minden idők legdrágább labdarúgó világbajnoksága kezdődik Oroszországban, dollárban kifejezve csaknem 14 milliárdot költöttek az eseményre.

A válogatottakat 8 négyes csoportba osztották. Mindegyik quartettből a legjobb kettő jut tovább. Majd kezdődik az egyenes kieséses rendszer a nyolcaddöntőkkel.

Az A csoport esélyese a házigazda orosz csapat és Uruguay, de meglepetést okozhat Salah-val Egyiptom is. A B-ben nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy ne a spanyolok és a portugálok jussanak tovább. Még akkor is, ha Madridban tegnap kapitányt buktattak. A C jelű quartettből a francia csapat emelkedik ki. A D tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak, hiszen a horvátok mindig titkos esélyesnek számítanak, de itt van a Messivel felálló Argentína, a kőkemény Izland és Afrika egyik legjobb csapata, Nigéria.

Meg is érkeztünk a szerb csoporthoz. Mladen Krstajić gárdája a toronymagas favoritnak számító brazilokkal, a mindig veszélyes svájciakkal és a 14-es VB-n negyeddöntőig jutó Costa Ricával kerültek egy csoportba. A sasok az egyik legfiatalabb kerettel vágnak neki a tornának, egyedül a védelmük tűnik korosabbnak. Ez akár meg is bosszulhatja magát, ha gyors csatárokkal kerülnek szembe. A braziloknál akad egy-két ilyen.

Az F csoportban szerepel a címvédő Németország, amely ismét az aranyért jött a tornára. Innen még Mexikó és Svédország közül kerülhet ki a másik továbbjutó. A G jelű quartettben a belgák és az utóbbi időben kevés sikert elérő angolok továbbjutása tűnik biztosnak. A H csoport pedig a kolumbiaiak és a lengyelek versenyfutásáról szólhat.

A döntőt július 15-én játsszák. Addig tehát jöhet a szurkolás. A fogadóirodák szerint a brazilok és a németek a torna két fő esélyese. A szerbek VB győzelme esetén 1 befizetett dollárra 150-et fizetnek.

labdarúgó

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű