Ugrás a tartalomra

Kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság

2022.01.13
08:39
2022.01.13
12:44
Forrás
Origo.hu, Index.hu
Szerbia és Magyarország is játszik az első napon.

Ma kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság Budapesten. Az MVM Dome-ban látványos show-műsorral rajtol el a magyar-szlovák közös rendezésű Eb torna. A program részeként Vastag Csaba elénekli az Európa-bajnokság hivatalos, Fight című dalát, amelynek szerzője Rúzsa Magdi.

A 15. férfi Európa-bajnokságon 24 válogatott vesz részt, 18 nap alatt 65 mérkőzést rendeznek. Szerbia a C csoportban küzd, amelyben Horvátországgal, Franciaországgal és Ukrajnával szemben igyekszik kiharcolni a továbbjutást. A szerb válogatott ma az ukránokkal méri össze erejét. Magyarország a B csoportban csap össze Hollandiával, Portugáliával és Izlanddal. A magyar csapat pedig a hollandok ellen kezdi meg szereplését. Mind a hat csoportból az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, közben magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

kézilabda
Európa-bajnokság

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.