Ugrás a tartalomra

Kézilabda-bajnokság Magyarkanizsán

2018.01.23
12:59
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Három általános iskola versenyzett a magyarkanizsai községben a körzeti kézilabda döntőbe való jutásért. A Gyógyfürdő Sportcsarnokában zajlott tornát az Ifjúsági és Sportminisztérium szervezte.

A községi kézilabda versenyen idén három iskola mérte össze tudását, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola és az oromhegyesi-oromi Arany János Általános Iskola.

A magyarkanizsai Berec Dávid csak az iskolában sportol: „Igazából nem kézilabdázom, hanem ahogy az iskolában játszottunk kézilabdát, röplabdát, a tanárnő meglátta az ügyességemet és a tehetségemet, és elhívott erre a versenyre.”

A fiúk és a lányok külön mérték össze felkészültségüket. Szedlár Ivett már évek óta űzi ezt a sportot: „Négy éve kézilabdázom, és a barátnőimmel kezdtük el, úgy gondoltuk, hogy majd elmegyünk és kipróbáljuk, azután nagyon megszerettük, jó volt a csapat és a hangulat is az edzéseken, és így megtetszett maga a sport is.”

A gyerekeket a testnevelő tanárok készítik fel, és szeptembertől folyamatosan edzenek a versenyig. Az eseményt az Ifjúsági- és Sportminisztérium szervezte. Táborosi Győző, testnevelő tanár, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Ezeket a versenyeket azért szervezi a minisztérium, hogy minél több gyerek tudjon versenyszerűen próbálkozni, kipróbálni saját magát, képességeit.”

A községből a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, mindkét kategóriában ők nyertek, így ők indulhatnak a körzeti versenyen.

Magyarkanizsa
kézilabda
általános iskola

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.