Ugrás a tartalomra

Kézilabda tábor Tóthfaluban

2022.06.16
13:14
2022.06.16
19:55
Forrás
Pannon RTV
A táborra 7 és 14 év közötti lányok jelentkezését várják június 22-ig.

Öt napos toborzó kézilabda tábort szervez közösen a tóthfalusi Nyers István Akadémia Sportegyesülete, az adai Halász József Női Kézilabda Klub és a magyarkanizsai Kézilabda Klub július harmadika és hetedike között.

A táborra 7 és 14 év közötti lányok jelentkezését várják június 22-ig, az edzéseknek pedig az új tóthfalui sportcsarnok ad otthont. Az esemény fő célja, hogy megismertesse a sportágat a fiatalokkal, ugyanis szeptembertől a tótfalusi akadémián a futball és a cselgáncs mellett kézilabda szekció is indul, ahol a cél az utánpótlás kinevelése.

Utasi Jenő, a Nyers István Akadémia Sportegyesületének elnöke: "Két okból is nagyon fontos esemény ez. Egyrészt a tábor július harmadikán indul és hetedikéig tart, lányok részére. Ez az egyik főpróba számunkra, hogy elindíthassuk, a másik, főpróba pedig a sportcsarnok részére is, hiszen itt lesz a helyszíne az edzéseknek, a mérkőzéseknek. Természetesen a hivatalos átadása még nem történt meg ez csak egy próba jelleggel. Kipróbáljuk a termünket és ősszel indul be a komoly munka és szeretnénk együttműködni Magyarkanizsa kézilabdázóival és az adaiakkal, így egy nagyobb területet felölelni, mint utánpótlás képzésként gondoltuk el ezt a mi programunkat, másrészt pedig a helyieknek is alkalmat adni a sportolásra."Pannon RTV

tábor
kézilabda
Tóthfalu
gyerekek

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.