Ugrás a tartalomra

A kézilabdáé a főszerep az adai Mikulás-kupán

2021.12.17
21:00
2021.12.18
16:58
Forrás
Pannon RTV
A kézilabda népszerűsítése és az utánpótlás-nevelés a célja az egy év kihagyás után Adán pénteken és szombaton megszervezett Mikulás-kupának, ahová idén Szerbia és Magyarország sportcsapatai neveztek be.

Dobolástól és szurkolóktól volt hangos a moholi és az adai iskolák tornaterme, ahol két napon keresztül párhuzamosan zajlottak a kézilabdameccsek. Dario Đurović 8 éve az adai Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klub tehetséges növendéke.

„Szeretem, mert látok minden évben új játékosokat, új csapatokat és nagyon-nagyon régóta játszok már itt, a Mikulás Kupán.”

A magyarországi orosházi csapat már rutinos visszajáró vendége az adai Mikulás-kupának.

Ambrus Máté, az Orosházi-FKSE utánpótlás-játékosa: „Nagyon jók a meccsek, igaz, kicsit erősebbek nálunk, de küzdünk és beleadunk mindent.”

A nemzetközinek számító kupán U12, U13 és U16-os korosztály tehetséges sportolói küzdöttek meg a legjobbnak járó címért, közöttünk a legendás utánpótlás-nevelésről is elhíresült Pick-Szeged Férfi Kézilabda Klub sportolói is.

Balda Ákos, a Pick Szeged Kézilabdacsapat utánpótlás-szakedzője: „Nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen kupákon részt vegyünk. A pandémia alatt elmaradtak a tornák, de lehetőségünk volt most ide eljönni. Úgy gondolom, hogy más kultúrát ismerünk meg, a szerb stílus teljesen más, mint amit mi megszoktunk, és ezáltal biztos, hogy fejlődnek a gyerekeink.”

Az adai kézilabda sportélet hagyományos rendezvényén idén 11 klub mintegy 250 játékosa mérkőzött meg.

Tóbiás József, az adai Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klub elnöke: „A legfontosabb célja a Mikulás-kupának és a legnagyobb üzenete maga a kézilabdázás és a barátkozás, a baráti kapcsolatok létrehozása, annak az ápolása, amelyről gyakorlatilag az elmúlt több mint 1,5 évtized is már szólt, ezt bizonyítja.”

A kézilabdázók Mikulás-kupáját idén 17. alkalommal rendezték meg Adán.

mikuláskupa
Ada
Mohol
Tóbiás József
kézilabda

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.