Ugrás a tartalomra
foci vb trófea
Pixabay/QuinceMedia

Ki viszi haza a VB-trófeát?

2018-07-15
00:43
2018-07-15
16:58
Forrás
Pannon RTV
A fináléhoz érkezett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. A szombaton lejátszott bronzmérkőzés után a francia és a horvát nemzeti csapat feszül vasárnap délután egymásnak a VB trófeáért.

Mindkét döntős válogatottnak hosszú út vezetett ideáig. A horvátoknak talán még göröngyösebb volt az út, hiszen az egyenes kieséses szakaszban háromszor is hosszabbításba csúsztak a meccsek.

horvát capat edz

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Dóró Alen, szerkesztő, Sporthétfő: „Amennyiben csak a pénzösszegeket, illetve játékosok értékeit nézzük, akkor mindenféleképpen a francia válogatott a favoritja ennek a finálénak. Azonban tudjuk, hogy ez a világbajnokság nem éppen a papírformáról híres, úgyhogy én a döntőben is erre számítok. Horvátországnak van esélye, nagyon jó játékosokból áll ez a csapat, európai topligákban játszanak, úgyhogy, ahogy mondtam, Franciaország mindenféleképpen favorit, azonban meglepetésre számítok a döntőt illetően.”

Zlatko Dalic, Luka Modric

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

A horvát válogatott szombati sajtótájékoztatóján Zlatko Dalić szövetségi kapitány és Luka Modrić csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire. Itt a szakvezető elmondta, játékosai készen állnak a rájuk váró feladatokra, és biztos benne, hogy a kieséses szakaszban lejátszott három hosszabbításos meccs ellenére a fáradtság nem lesz tényező a csapatánál.

 

francia csapat

Fotó: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Tóth Tibor, sportújságíró: „A franciák - nem is számoltam - nem sokszor kerültek hátrányba ezen a VB-n, hogyha véletlen megszerzik a vezetést, a horvátoknak nagyon nehéz dolguk lesz. A horvátoknak arra kell majd figyelni, ha lehetséges, ők szerezzék meg a vezetést, és utána tartsák valahogy ezt az eredményt, mert másként a franciákkal azért nehéz lesz. Játékosállományt tekintve szerintem a franciák valamennyivel azért esélyesebbek, nagyobb, jobb játékosaik vannak, mint a horvátoknak. Viszont ez egy döntő, tehát egy döntőben bármi megtörténhet, mindkét csapatnak van esélye, habár a fogadóirodák valamennyivel több esélyt tulajdonítanak a franciáknak.”

Foci vb trófeája

Fotó: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

A franciák másodszor vihetik haza a trófeát, ha győznek. A horvátoknak ez először sikerülhet, ők lehetnek a 9. nemzet, amelynek sikerül hazavinnie a világbajnoki címet.

labdarúgó világbajnokság
Oroszország
döntő
finale
francia
horvát

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.